Hiányzott a pilóta, ezért egy utas vezette el a repülőt Spanyolországba

Egy apuka annyira szeretett volna eljutni a spanyol Alicantébe, hogy még a repülőt is elvezette odáig, amikor kiderült, hogy a gépen technikai okok miatt még órákig nem lesz pilóta.

Az azért hozzátartozik a történethez, hogy a családjával nyaralásra induló Michael Bradley történetesen pilóta. Mikor kiderült, hogy az easyJet gép még órákig nem tud felszállni, azt gondolta, hogy megér egy hívást az ötlete, és rátelefonált a légitársaságra.

A kép illusztrációForrás: skeeze/Pixabay

„Felhívtam őket, és azt mondtam: hello, itt állok és nincs semmi dolgom. Viszont nálam van a pilótaigazolványom, és nagyon szeretnék elmenni nyaralni. Ha gondolják, akkor szívesen elviszem a gépet Spanyolországba." A társaság körülbelül fél perccel később visszahívta, és azt mondták, hogy roppant hálásak lennének, ha megtenné nekik ezt a szívességet.

Egyenruhája ugyan nem volt, így a világ leglazább kapitányaként irányította a gépet, melyen az utasok örömmel hallották a szokatlan híreket. Egyikük, Michelle Potts még egy videót is feltöltött a bejelentésről a Facebookra.

A légitársaság szóvivője elmondta, hogy nagyon hálásak, hogy Michael Bradley elvitte a gépet Manchester-ből Alicantébe, és, hogy ez így tökéletesen biztonságos és szabályszerű volt, mivel az utasnak megvolt a kellő képesítése és az igazolásai is arról, hogy elvezethet egy ilyen repülőt, írja az Independent.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek