Így válaszolt Harry herceg a környezetvédők kritikájára

A hercegi párt sokan kritizálták magánrepülős utazásai miatt, és Harry nem is késlekedett a válasszal, azon melegében létrehozott egy Travalyst nevű kezdeményezést, melynek célja, hogy támogassa a turizmusipar fenntartható kezdeményezéseit, a környezetvédelmet és a természeti értékek megőrzését – számolt be róla a CNN.

Forrás: Northern Ireland Office/wikipedia.org

"Teljesen egyértelmű szerte a világon, hogy Földünk példa nélküli kiterjedésű és mértékű környezeti kihívásokkal néz szembe. Ahhoz, hogy jelentős hatást gyakoroljunk ezekre az emberkéz okozta kihívásokra, óriási, rendszerszintű változtatásokra van szükség. Azért jött létre ez az együttműködés, hogy ezt megpróbálja"– mondta a herceg a projekt bemutatásának alkalmából Amszterdamban. 

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy Harry herceget és Meghan hercegnét képmutatással vádolták, miután magánrepülővel utaztak Dél-Franciaországba és Ibizára, mindössze néhány nap különbséggel, miközben rendszeresen beszélnek a környezetvédelemről. A kritikák meg is tették a hatásukat, Hollandiába Harry már kereskedelmi járattal utazott, beszédének végén pedig a közönség is kérdezhette a privát repülésekkel kapcsolatban.

"Életem 99%-át kereskedelmi repülőkön történő utazással töltöm, alkalmanként, különleges körülmények miatt viszont szükség van arra, hogy garantáljam a családom biztonságát. Ez általában ennyire egyszerű"

– fogalmazott a herceg a magánutak kapcsán.

"Mindannyian felelősök vagyunk a saját, személyes hatásunkért. És mindannyian csinálhatnánk jobban."

– tette hozzá.

A Travalyst azon fog dolgozni, hogy megoldásokat találjon a vadon élő állatok védelmére, eszközöket találjon a klímaváltozás hatásainak és a környezeti károknak az enyhítésére, ehhez pedig az iparág olyan nagy neveivel működik majd együtt, mint a Booking.com, a Ctrip, a Skyscanner, a TripAdvisor és a Visa.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek