Van egy brit család, amelynek tagjai nem utazhatnak együtt egy repülőn

Annyira alapvetőnek vesszük, hogy családostul felszállhatunk egy repülőre, apa, anya és gyerekek együtt. A vidám utazásnak e közös formája azonban nem adatik meg mindenkinek, főleg a briteknél, ahol egy dolog közbeszól: a hatalom.

A Mirror arról ír, hogy van egy fura, de valahol érthető protokoll a királyi családban, ami arról rendelkezik, hogy ugyanazon géppel nem repülhet egyszerre például Károly herceg és fia, Vilmos. Ha ugyanis a gép neadjisten lezuhanna, akkor II. Erzsébet királynő két trónörökösét is elvesztené (Vilmost a sorban három gyermeke, majd öccse, Harry követik).

Vilmos az íratlan szabályt azonban már nem veszi komolyan – talán épp azért, mert hosszú a trónutódlási sor –, és már több repülőútra is magával vitte az egyszer valószínűleg a brit trónra kerülő Györgyöt. Utaztak már együtt Német- és Lengyelországba, sőt, az óceánon túlra, Kanadába is. A távolsági csúcs persze, a 2014-es ausztráliai utuk volt.

A protokoll körülbelül a repülés első évtizedeiből ered, amikor még nem tartották életbiztosításnak az utazás e módját. II. Erzsébet volt egyébként az, aki már nem vette ezt véresen komolyan az utóbbi években. Szóval valószínűleg Vilmosnak sikerült meggyőznie a királynőt, hogy engedje el a fiát is az utakra.

Érdekesség még a királyi család utazásaival kapcsolatban, hogy nem mindig repülnek menő magángépekkel. Katalin hercegné például repült már a British Airwayszel Rotterdamba, míg Vilmos a fapados Ryanairrel Glasgow-ba. Hogy a cikknek magyar vonatkozása is legyen, a Mirror megjegyzi, az azért nem valószínű, hogy Erzsébet királynőt valaha látni fogjuk a WizzAir valamely gépén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek