Van egy brit család, amelynek tagjai nem utazhatnak együtt egy repülőn

  Annyira alapvetőnek vesszük, hogy családostul felszállhatunk egy repülőre, apa, anya és gyerekek együtt. A vidám utazásnak e közös formája azonban nem adatik meg mindenkinek, főleg a briteknél, ahol egy dolog közbeszól: a hatalom.

  A Mirror arról ír, hogy van egy fura, de valahol érthető protokoll a királyi családban, ami arról rendelkezik, hogy ugyanazon géppel nem repülhet egyszerre például Károly herceg és fia, Vilmos. Ha ugyanis a gép neadjisten lezuhanna, akkor II. Erzsébet királynő két trónörökösét is elvesztené (Vilmost a sorban három gyermeke, majd öccse, Harry követik).

  Vilmos az íratlan szabályt azonban már nem veszi komolyan – talán épp azért, mert hosszú a trónutódlási sor –, és már több repülőútra is magával vitte az egyszer valószínűleg a brit trónra kerülő Györgyöt. Utaztak már együtt Német- és Lengyelországba, sőt, az óceánon túlra, Kanadába is. A távolsági csúcs persze, a 2014-es ausztráliai utuk volt.

  A protokoll körülbelül a repülés első évtizedeiből ered, amikor még nem tartották életbiztosításnak az utazás e módját. II. Erzsébet volt egyébként az, aki már nem vette ezt véresen komolyan az utóbbi években. Szóval valószínűleg Vilmosnak sikerült meggyőznie a királynőt, hogy engedje el a fiát is az utakra.

  Érdekesség még a királyi család utazásaival kapcsolatban, hogy nem mindig repülnek menő magángépekkel. Katalin hercegné például repült már a British Airwayszel Rotterdamba, míg Vilmos a fapados Ryanairrel Glasgow-ba. Hogy a cikknek magyar vonatkozása is legyen, a Mirror megjegyzi, az azért nem valószínű, hogy Erzsébet királynőt valaha látni fogjuk a WizzAir valamely gépén.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!