Károly herceg Skóciában nyitott B&B szállodát

Ha valaki Skóciában keres magának egy nyugis kis szállót, ahol feltöltődhet, akkor van egy tippünk. A walesi herceg ugyanis épp a környéken nyitott egy „Bed and Breakfast" helyet.

Igen, ő az, Károly herceg, vagyis az angol trónörökös. A tízszobás kulipintyó bárki előtt nyitva áll, aki szívesen megszállna a falai között. A Granary Lodge Skócia legesleg északibb csücskében található, Castle of Mey területén. A kastélytól csak néhány lépésnyire található Granary-ban összesen nyolc szoba és két lakosztály áll a vendégek rendelkezésére, mind szuper kényelmesek, hatalmas kétszemélyes ággyal, írja a Forbes. Egy ilyen szoba egy éjszakára 155 angol fontba, azaz 58000 forintba kerül.

Rendezett és nyugis, semmi extraForrás: The Granary Lodge/Facebook

Mivel a hely B&B ezért a szundi után reggeli is jár, mely a Granary honlapja szerint frissen készül, és mindenféle „mentes" opció is szerepel a menüben. Maga a berendezés nagyon angolos, sőt, viktoriánus: sok helyen sötét, fából készült bútorokkal vannak berendezve a helyiségek, és virágmintásak az ágytakarók, vagy maga a tapéta.

Granary Lodge: ilyen a belső térForrás: The Granary Lodge/Facebook

Az ingatlant még 1952-ben vásárolta meg Károly herceg nagymamája, aki már akkor nekifogott a kastély, valamint a körülötte lévő park és épületek rendbehozatalának, majd 1996-ban a The Queen Elizabeth Castle of Mey Trust-nak adományozta. Az alapítvány elnöke maga Károly herceg, aki mostani lépésével egyben B&B házigazdává is előlépett. Mivel a szálló az alapítvány kezelésében van, ezért az onnan befolyó jövedelmet a kastély és környékének fenntartására fogják fordítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek