Harvey Milk saját terminált kapott San Franciscóban

  Ma nyitják meg a Harvey Milk Terminal 1-et, a San Francisco International Airporton.

  Új terminálokat meglehetősen gyakran nyitnak a világban, a hír itt az, hogy ez az első olyan reptéri terminál a világon, melyet a meleg mozgalom (pontosabban a LMBT mozgalom – leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek) egyik fontos alakjáról neveztek el.

  A terminálnak hatalmas, földtől a plafonig érő ablakai vannak, melyek a napsütés erősségétől függően hol sötétebbek, hol világosabbak lesznek, hogy mindig optimális legyen bent a fény. Rengeteg, összesen több mint kétezer helyre lehet leülni, többek között fém, bőr, műanyag, és vászonborítású székekre és kanapékra.

  Forrás: www.flysfo.com

  A terminálnak olyan nevet kerestek, amely valamilyen módon kifejezi a város által képviselt értékeket és a társadalmi egyenlőtlenségek ellen folytatott harc fontosságát, írja a Breaking Travel News.

  A terminál látványterveForrás: www.flysfo.com

  Harvey Milk volt az első olyan politikusok között volt, aki nyíltan vállalta szexuális orientáltságát. San Francisco egyik önkormányzati képviselőjeként számtalan eredményt ért el, de mivel támogatta a melegeket érintő kezdeményezéseket, ezért egyre több fenyegető levelet kapott. 1978-ban egy volt kollégája lelőtte őt és a város akkori polgármesterét. A kettős gyilkosság után több mint 30 ezren vonultak az utcákra az áldozatokra emlékezve.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek