Mintha csupa napfényből épült volna az új izraeli reptér

Hamarosan megnyílik Izrael legújabb reptere, a Ramon Airport. Az Eilat városától 18 kilométerre északra fekvő létesítmény fogja fogadni a jövőben az összes Eilatba érkező járatot, ami azt is jelenti egyben, hogy a két régebbi légikikötő, az Eilat City Airport és az Ovda Airport minden járata is ide érkezik majd.

Itt még csak látványterveken létezett a reptérForrás: www.ramon-airport.com

A Ramon Airport honlapján arról is beszámolnak, hogy a reptér kezdetben körülbelül 2 millió utast tud évente fogadni, ezt a számot szeretnék 2030-ig egészen 4,5 millióra feltornázni.

Minden belső tér könnyed és légiesForrás: www.ramon-airport.com

A nyitás után belföldi, valamint menetrend szerinti- és charter járatok is szállnak majd le a Ramon Airporton - többek között a Lufthansa, a Finnair és a WizzAir is indít ide gépeket, de szintén itt landol majd a Ryanair budapesti járata is.

Sok-sok áttetsző felületForrás: www.ramon-airport.com

Bár a reptér neve hivatalosan Ramon International Airport, azaz Ramon Nemzetközi Reptér, sokan csak Timna Reptérként emlegetik, mivel a légikikötő a Timna-völgyben található. A tervezéskor is figyelembe vették a hely adottságait: úgy alakították ki a belső tereket, hogy minél több fény jusson be az épületbe, illetve, hogy a hatalamas üvegfalakon át látni lehessen a lélegzetelállító tájat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek