Újraindítja járatait a tavaly csőd szélére került MyWay Airlines

December elején írtunk arról itt a Travelón, hogy alig indult be a MyWay Airlines Tbiliszi–Budapest közötti járata, egy hónappal később már fel is függesztették azt. Akkor az alig féléves légitársaság nemcsak budapesti, de kijevi és római járatait is leállította, mindössze a Tbiliszi–Tel Aviv járatát közlekedtette. Most azonban itt a hír, hogy főnixként támadt fel hamvaiból a kínai befektetők által támogatott grúz légicég, amely folytatja menetrend szerinti üzemelését, a nyári időszak alatt pedig a flottája is bővül.

A Narikala erőd TbiliszibenForrás: Alexxx / Wikipedia

A piaci hírek szerint a befektetőkeresés mellett a cégvezetés idő közben helyre hozta az értékesítéssel kapcsolatos problémákat, az üzleti modellt pedig felülvizsgálták. Április 26-án már egy új útvonalon indult újra a menetrend szerinti üzemelés, az első járat Tbilisziből a Moszkva közelében található Zsukovszkij repülőtérre érkezett meg. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) által kiadott nyári menetrend szerint az útvonalon a továbbiakban hetente négy járatpárt teljesít a légitársaság – írja az Airportal.

Ugyanakkor arról még nincs hír, hogy a korábbi európai útvonalak közül melyikeken indulnak újra a járatok, így azt sem lehet tudni, hogy mi lesz a sorsa a december elején felfüggesztett budapesti járatnak. Natalia Sville, a Myway Airlines járatfejlesztési igazgatója ugyanakkor közleményében kiemelte, hogy stabilizálódott a cég anyagi helyzete, és még a nyári szezon alatt megérkezik a flottába a harmadik Boeing 737-800-as. A távlati terveikben pedig már szerepel hosszútávú járatok üzemeltetésére alkalmas repülőgép beszerzése is, ehhez viszont szükség a légitársaság további, dinamikus fejlődésére – idézi a lap Natalia Svillet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek