Nagyot bukott az új-zélandi légitársaság biztonsági rapvideója

Aki valaha repült, biztosan végignézte már a légiutas-kísérők násztáncát, ahogy bemutatják a teendőket, ha vész van a fedélzeten. Ebből megtudjuk, mit tegyünk, ha csökken a nyomás a kabinban, ha vízre száll le a gép, mikor csatolhatjuk ki és be a biztonsági övünket, hol találjuk a vészkijáratokat. A műfajt az Air New Zealandnek sikerült új szintre emelnie, majd inkább elengednie a helyi Stuff című lap szerint.

Részlet a videóból.Forrás: Air New Zealand

Három hónapja dobták ki a netre az új videót, amiben két figura elrappeli, mit kell csinálni a fenti esetekben. A társaságnak nem ez az első szórakoztató biztonsági videója, 2016-ban színészekkel és olimpiai bajnokokkal forgattak egyet. A mostani, It's Kiwi Safety című remekmű 2,5 millió új-zélandi dollárba (480 millió forintba) került és a Deadpoolból is ismert Julian Dennison volt a főszereplője. Az Air New Zealand azonban inkább a 2016-os videót nyomatja most, a rapvideó kezét elengedte.

Az indok elég érdekes: szövetségre lépnek épp a Bay of Islands (Szigetek öble) régió turisztikai csoportosulásaival, ezért van szükség a visszakozásra. A rapvideó egyébként sok kritikát kapott, egyesek zavarbaejtőnek minősítették, mások feltették a kérdést: mennyit ért a légi utas a rapben elszavalt biztonsági előírásokból?

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek