Prága konténerekből épített piaccal dobja fel egy elfeledett részét

Prága igyekszik nagyot ugrani a menőség-skálán, és nem csak történelmi emlékeivel hódítani a látogatók körében.

A városközpont egy elhanyagolt pontján állítottak fel huszonhét újrahasznosított konténert, és mostantól a street food és a vidámság uralkodik errefelé – írja a Lonely Planet. 

Kávézás zenei háttérrelForrás: Facebook

A Manifesto konténerfalu a Na Florenci utcán, a Masaryk vasútállomás és a Florenc buszállomás között kapott helyet. Házszáma nincs; aki keresi, a messziről is kiszúrható óriásplakát alatt találja az étkezdéket. Alapvetően nemzetközi ízek uralkodnak itt: burgerek, kávé és fagyi, de zöldség-gyümölcstől a helyi művészek alkotásaiig mást is lehet itt kapni. Esténként mozikivetítővel, zenével és előadásokkal várják a közönséget. És még egy fontos dolog: a bankkártyáját ne hagyja otthon, mert a hely teljesen készpénzmentes. 

A növényekről sem feledkeztek megForrás: Facebook

A piac nem fog örökké tartani, mert építési telket foglal el: két éven belül tovább kell állnia. A helyére lépő új üzleti negyed pedig valószínűleg szintén alaposan megváltoztatja majd Prága arculatát: a nemrég elhunyt sztártervező, Zaha Hadid tervezte épület kerül majd ide.

A piac hétfőtől péntekig reggel 8 és este 10 között, hétvégenként pedig délelőtt 11 és este 10 között tart nyitva, ünnepnapokon is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek