Hol van a reptéren a mosdónál is több bacilus és vírus? Eláruljuk

  Már régóta tudjuk, hogy a járványok repülőn utaznak, nem csak a legújabb, Emirates géppel kapcsolatos hír óta.

  Egy új tanulmány kimutatta, hogy a biztonsági ellenőrzésnél használt tálcákon hemzsegnek a bacilusok és vírusok – írja a The New York Times. Ezeket a műanyag tálcákat több millióan érintik meg, miközben cipőjüket, táskájukat, laptopjukat, - bacilusokat amúgy is nagy mennyiségben tartalmazó - aprópénzüket az ellenőrzés végett beleteszik.  

  Forrás: Shutterstock

  A brit Nottingham-i Egyetem és a Finn Nemzeti Egészségügyi Intézet együttműködése a helsinki repülőtér tálcáit vizsgálta 2016 telén csúcsidőben, illetve azt követően, és a tálcákon megtalálták a közönséges megfázást okozó rhinovírus, illetve az A típusú influenzavírus nyomait is, mégpedig a tálcák több mint felén.

  Ez az arány több volt, mint a repülőtéren vizsgált bármely más felület által tartalmazott vírus- és bacilusmennyiség. Sőt, a vírusok egyikét sem találták meg a vécékben érintett felületeken.

  Erről beszélünkForrás: Shutterstock

  Ez így van annak ellenére, hogy a helsinki repülőtér tisztaságáért felelős Finavia minden nap elvégzi az előírt tisztasági protokollokat ezeken a helyeken, és a tálcákat is rendszeresen elmossák. Legjobb tippünket arra vonatkozóan, hogy melyik ülést válassza a repülőgépen ahhoz, hogy lehetőleg elkerüljék a vírusok, itt találja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!