10 éve egyszer már győzött: a Skytrax kihirdette az Év légitársaságát

Egy évtizeddel azután, hogy eltűnt a riválisok között – már amennyire egy több mint hatvan helyre repülő prémium légitárasaság el tud tűnni –, ismét a csúcson a Singapore Airlines.

Az ázsiai szolgáltató utoljára 2008-ban mondhatta magáénak az Év légitársasága címet, így győzelme most meglepetést okozott – írja a CNN. A tavalyi győztes, a Qatar Airways a második helyen végzett – győzelme szintén meglepőnek számított, ahogyan az is, hogy a tavalyelőtti győztes, az Emirates akkor a negyedik helyre csúszott vissza. Úgy tűnik, nem megy jól az Emirates-nek a szekér, mert az idén már a magyarok kedvenc légitársasága címről is lecsúszott

A Singapore Airlines Airbus 350 típusú gépe, mely a világ leghosszabb kereskedelmi útvonalát repüli majdForrás: Singapore Airlines

A trófea a légiszolgáltatók Oscar-díjának számít. A Singapore Airlines a fődíjon kívül még három másik kategóriában is győzedelmeskedett: a legjobb első osztály, a legjobb ázsiai szolgáltató és az első osztályon található legkényelmesebb szék kategóriákban.

A Qatar Airways, amely 2011-ben, 2012-ben, 2015-ben és tavaly is tarolt, szintén nem távozott üres kézzel. Több kategóriát is megnyert: a legjobb üzleti osztály, a legjobb közel-keleti szolgáltató és az üzleti osztályon található legkényelmesebb szék kategóriákban.

A Singapore sikere annak is köszönhető, hogy prémium turistaosztályán a székeket teljesen újratervezette a Singapore és New York közötti 19 órás járatra, illetve annak, hogy sokat fektetett a közép- és hosszútávú járatain közlekedő gépek modernizálásába.

A legjobb tíz légitársaság listája 2018-ban tehát:

1. Singapore Airlines
2. Qatar Airways
3. ANA All Nippon Airways
4. Emirates
5. EVA Air
6. Cathay Pacific
7. Lufthansa
8. Hainan Airlines
9. Garuda Indonesia
10. Thai Airways

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek