Új kedvenc légitársasága van a magyaroknak!

Február 15-én este ismertettük a repjegy.hu-val közös, Én Légitársaságom 2017 felmérés eredményét, ahol sokak meglepetésére ezúttal nem az Emirates légitársaságot díjazták a magyar utasok.

A felmérést már hatodik alkalommal készítettük el, amelyre már csak azért is büszkék vagyunk, mert ez az egyetlen olyan hazai megmérettetés, ami kizárólag az utasok véleménye alapján rangsorolja a légitársaságokat.

Ezt a trófeát vihette haza az El AlForrás: Kriszta Bujdoso

Az összesített pontszámok alapján eddig kétszer a Qatar, majd egymás után négyszer az Emirates lett Magyarország kedvenc légitársasága. Őket taszította most le a trónról az El Al Israel Airlines, mely A legkedvesebb légiutaskísérő és A legprofibb kommunikáció kategóriában is az első helyen végzett.

A legjobb fedélzeti ellátás kategóriában 2013 óta veretlen az Emirates, hisz ezúttal is az Emirates járatok kényelmével és ellátásával voltak leginkább megelégedve az utasok.A legjobb menetrend tekintetében a Finnair (ami már 2015-ben és 2013-ban is megnyerte ezt a címet), A legjobb ár-érték arány kategóriában pedig a Qatar Airways lett a győztes, amely 2012-es és 2013-as kategóriagyőzelme után most először nyerte el újra ezt a díjat.

A szavazáson mindenki részt vehetett, aki 2017-ben repülős utazáson vett részt. A légitársaságokra online – az azenlegitarsasagom.hu oldalon – szavazhattak a hazai utazók. Olvasóinktól és egyáltalán minden magyar utazótól azt kértük, hogy öt szempont szerint értékeljék a légitársaságokat egy 0-tól 5-ig terjedő skálán: a személyzet munkája, a fedélzeti szolgáltatások színvonala, a menetrend, az ár-érték arány és a légitársaság kommunikációja alapján. Ugyanakkor a pontozás mellett szöveges értékelésre is bíztattuk az utasokat.

Az izraeli El Al lett idén a legnépszerűbbForrás: Flickr.com

Idén összesen 7 852 értékelés érkezett, ami jelentősen meghaladta a tavalyi 5 274-es számot, ráadásul tavalyhoz képest közel 2 000-rel több, egészen pontosan 5 626 szöveges beszámolót küldtek a résztvevők. A legtöbb értékelés - nem meglepő módon - a Wizz Airre érkezett, a hazai utazók nagyon sokszor ülnek fel a magyar kötődésű diszkont légitársaság járataira. Idén ezt a teljesítményt a repjegy.hu-val közösen egy rendhagyó különdíjjal is jutalmaztuk. Mutatjuk is a legjobbak listáját.

A díjazott légitársaságok listája
• A legkedvesebb légiutaskísérő:
1. El Al Israel Airlines
2. Emirates
3. Qatar Airways

• A legjobb fedélzeti ellátás:
1. Emirates
2. El Al Israel Airlines
3. Qatar Airways

• A legjobb menetrend:
1. Finnair
2. El Al Israel Airlines
3. Swiss

• A legjobb ár-érték arány:
1. Qatar Airways
2. El Al Israel Airlines
3. Emirates

• A legprofibb kommunikáció:
1. El Al Israel Airlines
2. Emirates
3. Qatar Airways

• Különdíj: A legtöbb értékelés
Wizz Air

• Összesített végeredmény:
1. El Al Israel Airlines
2. Emirates
3. Qatar Airways

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek