Szentpétervárra indít közvetlen járatot a Wizz Air

Szentpétervárra indít közvetlen járatot a Wizz Air

Augusztus 27-től Szentpétervárra indít új járatot a Wizz Air, amely hetente kétszer közlekedik majd: október végéig szerdán és vasárnap, novembertől pedig kedden és szombaton közlekedik a Pulkovo repülőtérre. A járatokra 8 990 forinttól lehet jegyeket foglalni a légitársaság weboldalán. Szentpétervár a második oroszországi célállomás, amely elérhető a magyar fővárosból. A Wizz Air ugyanis még 2013 szeptemberében indította Budapest-Moszkva járatát, amely azóta 440 000 utast szállított a két főváros között.

 

Galéria: Szentpétervár ősszelFotó: mirkofiam / Travelo

Szentpétervár, Oroszország második legnagyobb városa, jelentős kikötő a Balti-tenger partján, a Néva folyó torkolatánál. A Nagy Péter cár által alapított város az egykori orosz birodalom cári székhelye volt, és jelenleg is az ország kulturális fővárosának tekintik. Egyedülálló módon fennmaradt építészeti emlékeinek köszönhetően a város számtalan felfedezni valót tartogat a látogatók számára: több mint 200 múzeum, köztük a világ egyik legnagyobb művészeti gyűjteménye, az Ermitázs, számos palota, galéria és kulturális programok gazdag választéka a klasszikus zenétől a baletton át az avantgárdig és modern fesztiválokig.

A Travelo szerkesztőségéből már többen is jártunk a cárok nyomában, képgalériánkat a városról itt nézegetheti végig, ha pedig arra kíváncsi, mennyi látnivaló fér bele egy szentpétervári hétvégébe, akkor kattintson ide! Ha azonban olyan úti tippek között is szívesen böngészne, amelyeket az útikönyvekben nem talál meg, akkor olvassa el itt kezdőknek és haladóknak szánt szentpétervári ajánlókat

A Wizz Air közelmúltban indított kilenc új útvonala és a Bordeaux-ba, Asztanába, valamint Frankfurtba közlekedő járatok mellett Szentpétervár már a 13. célállomás, amellyel a Wizz Air bővíti budapesti hálózatát 2017-ben.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

Zárolható viteldíjat vezet be a Wizz Air
Negyvennyolc óráig még szabadon vacilálhatunk, melyik jegyet foglaljuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek