Az izraeli El Al a legpontatlanabb légitársaság

Egy légiközlekedéssel foglalkozó weboldal szerint az izraeli El Al a legpontatlanabb légitársaság, amiről a cég vezetése szerint a pilóták tehetnek.

Júniusban az El Al járatainak kevesebb mint harminchat százaléka érkezett meg időben, és mintegy hatvannégy százalékuk legalább negyed órát késett, miközben a késési átlaguk negyvennyolc perc volt. A légi közlekedési adatokat gyűjtő FlightStats nevű honlap jelentette meg az izraeli társaság számára kellemetlen adatokat, amelyek szerint az El Al a vizsgált negyven cégből a pontosság tekintetében az utolsó lett - írja az MTI az online The Jerusalem Post cikke alapján.

A lap szerint a pilóták munkalassító sztrájkjai okozták az El Al-t már egy éve jellemző gyakori késéseket, mert így tiltakoznak munkakörülményeik, a kedvezőtlen menetrend vagy bérezésük ügyeiben. Márciusban például egyszerre húsz pilóta jelentett hirtelen betegszabadságot közvetlenül járataik indulása előtt, ami számos járat kimaradását vagy késését okozta. A Tel-Aviv-i munkaügyi bírósághoz múlt héten benyújtott irat szerint a járatok pilótái átlagosan havonta 94 832 sékelt (több mint hétmillió forintot) keresnek.

Az izraeli pilóták sikeresen vívják harcukat, mert tavaly óta megemelték járandóságaikat és csökkentették a havonta repüléssel töltött óráik számát. A pilótaszövetség elnöke cáfolta a lapnak, hogy jelenleg sztrájkolnának, és közölte, hogy már csak egy apró részleten vitatkoznak a cég vezetésével. Ennek ellenére csütörtökön három New Yorkba tartó járatból kettő késve indult Izraelből, és mindhárom késve érkezett Amerikába.

A felmérés szerint a legpontosabb légitársaság a Japan Airlines (JAL) és az All Nippon Airways (ANA), amelyeket a sorban a Qatar Airways, az Iberia, az Emirates és a KLM követ - írja a Hamodia.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek