Az Emirates lett a világ legjobb légitársasága

Az Emirates nyerte el a világ legjobb légitársasága címet a Skytrax World Airline 2016 díjátadóján. Emellett 12. alkalommal díjazták első hellyel a legjobb fedélzeti szórakoztatás kategóriájában, és a legjobb közel-keleti légitársaság címét is megkapta.

 

A Világ legjobb légitársasága címet az iparág legnagyobb légiutas-elégedettséget vizsgáló kérdőívének eredményei alapján ítélik oda, ami a légitársaságok nemzetközi szinten is elismert minősítését jelenti. Idén 104 ország összesen 19,2 millió utasának 280 légitársaságra vonatkozó válaszai alapján dőlt el a verseny. A Skytrax kérdőív 41 kulcs teljesítménymutató alapján méri a légi ipar front-line termékeinek és szolgáltatásainak minőségi sztenderdjét.

Fotó: Emirates

A díj 15 évvel ezelőtti megalapítása óta az Emirates negyedik alkalommal nyerte el a legnagyobb elismerést. Először 2001-ben, majd 2002-ben, ezt követően pedig 2013-ban is az Emirates-nek ítélték a világ legjobb légitársasága címet. 2001 óta pedig összesen 20 Skytrax World Airline díjat kapott.

Az elmúlt 12 hónapban az Emirates leleplezte az új 777-300ER Business Class üléseket, megnyitotta a nemzetközi Emirates Lounge 39-dik, fokvárosi létesítményét; bemutatta, új, gyermeknek szánt foglalkoztató készletét a fedélzeten és a lounge-okban, illetve fedélzeti kényelmi csomagját a First Class és a Business Class utasainak. 2015-ben összesen 140 millió amerikai dollárt fektetett minden osztályon elérhető borprogramjába.

A légitársaság 12 éve a Világ legjobb fedélzeti szórakoztatás címének tulajdonosa ice fedélzeti szórakoztatórendszerének köszönhetően, amelyben (járattól és útvonaltól függően) több mint 2600 különböző csatorna közül választhatnak az utasok – köztük több mint 90 gyermekeknek szánt csatornából. A Dubaj-Budapest útvonalon pedig magyar mozifilmekkel bővítette ice fedélzeti szórakoztatórendszerének kínálatát.

A légitársaság bővítette az élő műsorok kínálatát is: elindította a Live TV Sports csatornát, amely a legfontosabb sportesemények, így például a riói olimpia eseményeit is élőben közvetíti.

A világ legjobb légitársaságai 2016-ban
1. Emirates
2. Qatar Airways
3. Singapore Airlines
4. Cathay Pacific
5. ANA All Nippon Airways
6. Etihad Airways
7. Turkish Airlines
8. EVA Air
9. Qantas Airways
10. Lufthansa
(Forrás: Skytrax)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek