Jövő nyáron napi járat ingázna Budapest és Madrid között

Sőt, főszezonon kívüli járatokat is terveznek, de addig örüljünk annak, hogy júniustól hetente háromszor, júliusban hetente négyszer fordulnak a spanyol lobogó színeit viselő Iberia gépek.

 

A királyi palota és a katedrális, ahogyan a Templo de Debod mellől látszikFotó: Páth Dániel

A tavaly júniusban elindított Madrid-Budapest járat a kedvező fogadtatásnak köszönhetően a nyári főszezonban már biztosan visszatér a magyar fővárosba. A Magyar Turizmus Zrt. törekvése azonban az, hogy a járat főszezonon kívül is közlekedjen. A 2017-es nyári szezonban már napi járat kötheti össze a két fővárost, így biztosítva a közép- és dél-amerikai desztinációk elérhetőségét is - olvasható a Magyar Turizmus Zrt. közleményében.

Ahogy azt már mi is megírtuk decemberben, az Iberia légitársaság június 1-jétől heti három, júliusban heti négy járatot közlekedtet majd. A légitársaság A320-as gépcsaládjának spanyol lobogó színeit viselő gépei kedden, szerdán és csütörtökön, júliusban pedig ezeken kívül pénteken is közlekednek. Az első gép az Iberia menetrendje szerint június 1-jén 11.40-kor száll fel és 14.40-kor érkezik Budapestre, majd 15.25-kor indul vissza Madridba, ahová 18.45-kor érkezik meg.

Mindezzel nemcsak a magyar és a spanyol főváros összeköttetése javult, hanem kedvező átszállási lehetőségek is nyílnak a Latin-Amerikába utazni vágyók számára is. A riói olimpia közeledtével ez a járat a magyar utazók számára is vonzó lehet – mondta Glázer Tamás az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese az Iberia légitársaság vezető képviselőivel tartott tegnapi tárgyalásán.

Mindeközben a Tensi Utazási Iroda az olimpia idején, augusztusban három alkalommal indít közvetlen charterjáratot Budapest és Rio de Janeiro között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek