Hihetünk a Tripadvisor értékeléseknek?

A Tripadvisor közölte, hogy 2023-ban rekordszámú, 2 millió félrevezető véleményt blokkolt az oldaláról, miközben 5-ből 4 ilyen véleményt megakadályozott abban, hogy valaha is megjelenjen. A Tripadvisor több mint egymilliárd értékeléssel az iparág barométerének számít – írja a phocuswire.com.

A Tripadvisor oldalát nézik meg a legtöbben, mielőtt szállást foglalnánakForrás: amirraizat/Shutterstock

A tavaly közzétett jelentésében a vállalat megállapította, hogy 2022-ben a 30 millió értékelésének mintegy 4%-a hamisítvány volt. A tavaly benyújtott 31 millió értékelésből a blokkolt vélemények az összes értékelés 6,3%-át tették ki – ez több mint 50%-os növekedés az előző évhez képest.

„Csapatunk idén az ösztönzött, elfogult értékelések eltávolítására összpontosított, és az eredmények magukért beszélnek, rengeteget távolítottunk el belőlük" – mondta Becky Foley, a Tripadvisor bizalomért és biztonságért felelős alelnöke a PhocusWire-nek.

Elfogult értékelésnek számít az is, ha a szállodák olyan apróságokat ajánlanak fel egy jó értékelésért cserébe, mint egy ingyenes süti vagy egy nyereményjátékban való részvétel. Ezeket a véleményeket a Tripadvisor kevésbé hitelesnek ítéli meg, mint az ingyenesen felajánlottat. Ugyanez vonatkozik a munkavállalók értékeléseire is, akiket például szabadnappal ösztönöznek egy-egy jó vélemény közzétételére.
„Az ilyen típusú jutalmazási programok bármelyikének felajánlása elfogult és megbízhatatlan értékelésekhez vezet" – mondta Foley.
A Tripadvisor csapata a gyanús tartalmak kiszűrésére olyan technológiát és elemzést használ, mint amilyet a bankok csalási osztályai alkalmaznak. Az automatizált folyamat olyan értékeléseket jelöl meg, amelyek végső eldöntéséhez emberi beavatkozásra van szükség.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek