Adathalász csalók hirdetnek ingyenes utazást a MÁV nevében

Adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a MÁV-Volán-csoport nevében. A MÁV-Volán-csoport és a MÁV-Start oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalakon keresztül népszerűsítenek hamis START klub Prémium kártyát 699 Ft értékben, amely egy évre szóló ingyenes utazást biztosít. Ezeken a közösségi platformokon keresztül próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait és pénzét, derül ki a vasúttársaság közleményéből.

Forrás: Máv

A MÁV-VOLÁN-csoport hivatalos weboldalai mindig a mavcsoport.huvolanbusz.humav-hev.hujegy.mav.hu domainek alatt érhetők el. Minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, nagy valószínűséggel csalásra utal!

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján napi 20-30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, melyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek.

A közlemény nyomatékosan kiemeli, hogy sem a MÁV-START, sem a MÁV vagy bármely a MÁV-VOLÁN-csoportba tartozó társaság nem hirdet 699 Ft értékben egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát.

A csalások megelőzése érdekében javasoljuk a mavcsoport.hu oldalon ellenőrzi a MÁV-START Zrt. által nyújtott kedvezményeket.

Amennyiben kétség merül fel bármely, az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatosan, keresd a vasúttársaság 0-24 órában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálatát (MÁVDIREKT), amely a +36 (1) 3 49 49 49 -es számon érhető el.

Fontos figyelmeztetés!
Mivel igen gyakoriak mostanában az adathalász kísérletek, fontos, hogy minden esetben legyünk körültekintőek, amikor a személyes-, és banki adatainkat kérik! Soha ne osszunk meg személyes-, banki adatokat vagy bármilyen más érzékeny információt gyanús forrásokkal! Mindig ellenőrizzük az URL-címet, mielőtt bármilyen linkre kattintunk, és ha gyanús tevékenységet tapasztalunk, azonnal értesítsük a hatóságokat. A leghatékonyabb módszer a visszaélések megfékezésére, hogy a közösségi oldalakon jelentjük az adott adathalász hirdetést.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek