Ezeken a vasárnapokon nem kell belépőt fizetni az olasz múzeumokban

  Némi szünet után újra ingyenes lesz a belépés az állami múzeumokba Olaszországban, legalábbis minden hónap első hétvégéjén - írja a thelocal.it. A kedvezményezett műemlékek közé tartozik többek között a Colosseum, Pompeii, a firenzei Galleria dell'Accademia, a casertai királyi palota és a triesti Miramare-kastély. Az ajánlat nem vonatkozik a helyi hatóságok által üzemeltetett helyszínekre.

  A trieszti Miramare-kastélyForrás: Serenity Seeker/pixabay.com

  Az ingyenes vasárnapokat 2014-ben vezették be, majd később egy másik, bonyolultabb rendszerrel helyettesítették, arra hivatkozva, hogy a havi egy ajándéknapokon túl nagy tömeg árasztotta el a népszerű műemlékeket.

  Most mégis visszatértek a régi szisztémához azzal az ígérettel, hogy bizonyos múzeumok esetében korlátozzák a látogatók számát. Az érintett látványosságok listája az olasz Kulturális Minisztérium honlapján tekinthető meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!