Új gyémántmúzeum nyílt Antwerpenben

  Antwerpen és a gyémántok szerelme immár hatszáz éve tart, amiről most egy grandiózus gyémántmúzeummal emlékeznek meg.

  A belga város maga a gyémántok mekkája: tulajdonképpen előbb-utóbb mindegyik megfordul itt, hogy új gazdára leljen. A gyémántnak állított új múzeum neve Diva, mely egy felújított történelmi épületben kapott méltó helyet – írja a Lonely Planet News. 

  Egy érdekes bross az antwerpeni Diva gyémántmúzeumbólForrás: Facebook

  A múzeumban egy tematikus kiállítás állít emléket a flamand ezüstművességnek és ékszertervezésnek. Összesen hat termében egy virtuális inas, Jérome kalauzolja a látogatót. A létesítmény egyben kutatóközpont és ideiglenes kiállítások színhelye is lesz, illetve helyet ad könyvtárnak, két múzeumi üzletnek, és egy műhelynek is. A műhelyben nyomon követhető, hogyan dolgozzák fel a gyémántot.

  A látogatók hatszáz tárgyat vehetnek szemügyre a tárlókban, többek között gyémánttal kirakott csizmákat és teniszütőt, de természetesen a gyémántok és az ékszerkészítés történelmére is fény derül, de az egyik terem például kifejezetten a gyémántok eredetiségének és etikájának kérdését járja körül.

  További információt a múzeumról itt talál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!