Ingyenes családi programok lesznek a hétégén a belgrádi várban

Május 24-től 26-ig rengeteg ingyenes programmal várják a látogatókat Kalemegdán Parkban - a vár ad otthont ugyanis a "Beogradski Manifest" elnevezésű rendezvénynek, írja a szerb Turistički Svet.

Ingyenes a hétvégén a belgrádi KalemegdánForrás: Shutterstock / Készítette: Mykhailo Brodskyi

Az úgynevezett „Aduti Srbije" zónában az ország turisztikai látványosságait, Szerbia hagyományait és nemzeti ételeit mutatják be; szerb kézműves söröket, helyi borkülönlegességeket és egyéb finomságokat kínálnak a látogatóknak. Hogy ízelítőt adjanak a balkáni atmoszférából is, koncertekkel színesítik a rendezvényt.

A fesztivál legvidámabb és legszínesebb részlege a gyermek zóna, ahol mindhárom nap lesz célba lövés, kötélhúzó versenyek és egyéb csapatprogramok is. A "képzelet nem ismer határokat" állomáson kreatív foglalkozásokba merülhetnek bele a legkisebbek: rajzolhatnak, festhetnek, táncolhatnak, mesehősökkel találkozhatnak és szüleikkel együtt tanulhatnak az újrahasznosítás fontosságáról is.

A belgrádi várban "Art és Film" állomást is találnak a látogatók: itt a filmvetítés hagyományait, történelmi fejlődését mutatják be, valamint ismertetik a régió közelgő filmfesztiváljainak részleteit is.

Mindemellett oldtimer-, szalmaszobor kiállítást is láthat a közönség péntek 15 órától vasárnap este 21 óráig. Miután tavaly 130 ezren fordultak meg a fesztiválon, idén is rengeteg látogatót várnak a szomszédos országokból is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek