Meditálni, játszani és zenélni is lehet az átlátszó kocka belsejében

  A tajvani Tajtung városának egy elhagyatott vasútállomásán jelent meg a légies építmény, melynek segítségével egy újfajta közösségi teret szeretnének itt létrehozni.

  A FAHR 021.3 kreatív stúdió egy olyan közösségi teret álmodott meg, mely sokféleképpen ki lehet használni. Maga a vasútállomás is egy nagy, nyitott tér, ahol az egykori peronokon ma már fák és virágok nőnek, így ezzel a szerkezettel kiegészülve olyan helyszín lehet, ahol kulturális és más szabadidős programokat szervezhetnek.

  Az építmény látványterveForrás: FAHR 021.3/Facebook

  Maga a szerkezet egy 8x8x8 méteres átlátszó kocka, melynek egyik sarkát finoman megemelték, hogy be lehessen menni a belsejébe.

  Forrás: FAHR 021.3/Facebook

  Mivel a célja csupán annyi, hogy egy védett kuckó legyen, így a megjelenése nem hangsúlyos, nem vonja el a figyelmet a környezetről, vagy az adott programról.

  kocka tajvanForrás: FAHR 021.3/Facebook

  Az áttetsző, egyszerre kint és bent érzést adó építményt bárki használhatja: lehet benne kiállítást és koncertet tartani, meditálni, játszani, esetleg csak csendesen elvonulni a világ elől, írja a designboom. A cél az, hogy minél többen újra felfedezzék magunknak a helyszínt, és bátran használják is a közösségek és az egyéni látogatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!