3D nyomtatással készül egy német múzeum teljes homlokzata

   

  A müncheni Deutsches Museum történetének legnagyobb átalakításán megy át a közeljövőben. Méghozzá nem is akárhogy! Homlokzatát például egy hatalmas, teljes egészében 3D nyomtatással készült panel borítja majd be.

  A müncheni műszaki egyetem kutatói tervezték meg a homlokzatot, amely nemcsak gyártási módja miatt különleges, írja a designboom. A multifunkcionális felület több lesz, mint egy sima homlokzat. Egyszerre lesz áttetsző és tömör, fényt ad a félhomályban, de árnyékol is, ha erős a nap. A teljes homlokzat kisebb, körülbelül egy négyzetméteres darabokból épül majd fel, ezek vastagsága 15-20 centi között változik; a lapok belsejében levegővel telt üregek lesznek, ezekre a szigetelés miatt van szükség. Csöveket is építenek be a falba, hogy biztosítsák a szellőzést.

  Az új homlokzat látványterveForrás: http://aufzu.deutsches-museum.de/

  A felület, mely első ránézésre olyan, mintha valami sűrű anyagot csorgattak volna végig a múzeum külső falán 2020-ra készülhet el. Egyben a múzeumnak ezen az oldalán lesz a bejárat is, így a látogatók elsőként az új homlokzatot pillanthatják majd meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!