Húszezerrel kevesebben blicceltek a vasúton, mint két éve

  Mérséklődik a vonatokon a nem fizető utasok száma: míg 2016-ban 45 ezer, 2017-ben 36 ezer, idén október végéig már csak 27 ezer menetjegy nélkül utazót szűrtek ki a jegyvizsgálatok során – írja az MTI. A MÁV Zrt. szerdai közleményében kiemelte:

  2018. január-október között a bliccelőkre kiszabott bírság értéke megközelítette a 280 millió forintot, a tetten értek 3,2 millió kilométert utaztak jegy nélkül.  

  A képen látható hölgy becsületes, nem bliccel, e-jegyet használ.Forrás: MÁV Csoport

  Idén a legtöbben a Budapest-Miskolc vonalon blicceltek, csaknem 900 jegy nélkül utazót bírságolt meg a vasúttársaság. Ezt a Budapest-Szolnok vonal követi, ahol 650 jegy nélkül utazót kellett jegypótlásra kötelezni. Legutóbb, november első felében Dunakeszin tartottak fokozott ellenőrzést, ennek hatására a jegyek eladása 35, a bérleteké 72 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához viszonyítva.

  A bliccelés különösen a budapesti elővárosi vonalakra jellemző, ezért itt gyakoribbak a fokozott ellenőrzések a vonatokon és az állomások peronjain. Év végéig még tizenhárom alkalommal lesz fokozott jegyellenőrzési akció a budapesti elővárosi vonatokon és állomásokon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!