Nemzetközi Vasúti Járműparádéval ünnepel a 150 éves MÁV

A MÁV – a vasúttársaság fennállásának 150., valamint a MÁV Nosztalgia Kft. alapításának 25. évfordulója alkalmából – szeptember 7. és 9. között Nemzetközi Vasúti Járműparádét rendez a Vasúttörténeti Parkban.

Szombaton (10-től 22 óráig) és vasárnap (10-től 18 óráig) járműbemutató, gőzmozdonyverseny és számos interaktív program – a többi közt kerti vasutazás, hajtányozás és mozdonyozási lehetőség – várja az érdeklődőket. A rendezvényre Németországból, Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából is érkeznek járművek. A legöregebb közülük az 1911-ben gyártott, 310.23-as pályaszámú gőzmozdony, de az 1936-ban gyártott, szlovák Zöld Anton és az 1943-ban készült Bumbardó sem mai darab. Az 1936-ban gyártott, M260.001-es cseh motorkocsi (melyet hazájában „ezüst nyíl"-nak becéznek) konstrukcióját tekintve közel áll a magyar Árpád gyorssínautóbuszhoz. 

Forrás: MÁV

Szombat délelőtt átveheti nyereményét a „150 év, 150 like" című fotópályázat győztese; a játékban a MÁV-csoport arra buzdította Instagram-oldalának követőit, hogy a jubileumi év tiszteletére ünnepi díszbe öltöztetett, százötven nyelven feliratozott Taurus mozdonyról készített, #máv150 és @mavcsoport.hu jelöléssel ellátott fényképeiket osszák meg a közösségi oldalon.

Forrás: MÁV

Szombat este Odett és Freddie, vasárnap kora délután az Apacuka zenekar szórakoztatja a közönséget, a Sláger FM pedig élő adással és kívánságműsorral jelentkezik a helyszínről.

A programról bővebb információ a Vasúttörténeti Park honlapján található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek