Hat hely, ahová fapadossal azonnal elmenekülhet a hideg elől

Nem bírja a hideget? Pakolna és menne? Mutatunk hat helyet, ahol vagy tökéletes nyár, vagy ideális tavaszi kirándulóidő várja, és fapados repülővel, átszállás nélkül elérheti.

Brutálisan hideget jósolnak a hétvégére: hajnalban akár mínusz 20 Celsius-fok is lehet. Már pakolna, és húzna is melegebb éghajlatra? Megteheti, de készüljön fel rá, hogy nem lesz filléres móka. De ha azt nézzük, hogy pár óra alatt plusz 28 Celsius-fokban találhatja magát az ember, simán megéri.

Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

Január 31-én például elrepülhetünk a Wizz Air járatával Dubajba 30 ezer forintért, vissza például február 4-én jöhetünk 54 ezer forintért. Összesen tehát 84 ezer forintba fáj majd a repjegy, cserébe túlnyomóan napos idő és 28 fok vár minket a célban. És esténként sem kell hidegre számítani, 21 fok körül alakul a minimum hőmérséklet.

Dubajban biztosan nem fogunk fázni, és strand is bőven akad
Galéria: Ide meneküljön a hideg elől
Fotó: Warren Little / Getty Images Hungary

Dubaj klasszikus látnivalóit – Burdzs Kalifa, gigantikus szökőkút, beltéri sípályasimán letudhatjuk pár nap alatt, utána pedig kirándulni és strandolni érdemes. De a fenti dátumok közt pont bringaverseny és golfverseny is lesz majd a városban, ha valakit vonzana az ilyesmi.

Eilat, Izrael

Ha azt szeretné, hogy már holnap legalább harminc fokkal melegebb levegő vegye körül, vegyen egy repjegyet 38 ezer forintért a Ryanair eilati járatára. Vissza meglepően olcsón, 8700 forintért jöhet egy hét múlva, február 4-én. A hétre napsütéses időt mondanak, a maximum hőmérséklet 22 Celsius-fok körül alakul, éjszakára plusz 8 Celsius-fokig hűl a levegő. Tény, hogy ez már nem az a klasszikus nyaralóidő, de klasszisokkal jobb annál, mint ami itthon van jelenleg.

Tökéletes időjárás sivatagi túrázáshoz
Galéria: Ide meneküljön a hideg elől
Fotó: kchill / Travelo

A tavaszt idéző klíma például tökéletes a sivatagi túrázáshoz, február 1-4. között pedig egy kamarazenei fesztiválon is részt vehetünk. Az Eilat Chamber Music Festivalon Mozart, Liszt, Beethoven művei csendülnek fel, de beülhetünk zenei mesterkurzusokra is. Jegyek az esemény honlapján vásárolhatók.

Fuerteventura, Spanyolország

A Kanári-szigetek második legnagyobb tagjára, Fuerteventurára január 29-én indulhatunk, a Wizz Air oda 18 ezer forintért visz, vissza február 5-én, 20 ezer forintért hoz. És hogy miért érdemes kifizetni a fejenként 38 ezer forintos repjegyet? Például, mert húsz fok körüli maximum-hőmérséklet és napsütés várja itt az embert az itthoni cidri helyett. (Esőkabát és pulóver azért kerüljön a poggyászba, estére 14 Celsius-fokot mondanak, és előfordulhat eső is.)

Sétálni, kirándulni, feltöltődni azért sokkal jobb ilyen időben mint itthon a jeges utcákon csúszkálva Galéria: Ide meneküljön a hideg előlFotó: Northfoto

Bringázni kedvelőknek például kifejezetten ajánlanánk a vulkanikus szigetet. Aki nem akar magányosan tekerni, csatlakozzon vezetett túrához, ahol helyiek kalauzolásával a legizgalmasabb pontokat ismerhetik meg a résztvevők. Ez a cég például a teljesen szelíd, 15 kilométeres családi tekeréstől a 73 kilométeres, baromi látványos, és egyáltalán nem kezdőknek való hegyvidéki túráig mindenféle vezetett kirándulásokat kínál.

Lanzarote, Spanyolország

Még mindig Kanári-szigetek: Lanzarotét február 1. és 8. között fejenként kb. 42 ezer forintból járhatjuk meg oda-vissza a Wizz Air járatával. Itt is szép tavaszi időt mondanak, minimum 13, maximum 19 Celsius-fokkal. Akinek az utazás egyet jelent a strandolással, annak nem a legideálisabb most eljönni ide, de aki kirándulni és várost nézni szeret, annak egyenesen tökéletes.

Városi sétákhoz pont ez az időjárás passzol: képünkön Yaiza
Galéria: Ide meneküljön a hideg elől
Fotó: Northfoto / Northfoto

Kirándulóknak a Timanfaya Nemzeti Park a kihagyhatatlan látványosság a földöntúli tájaival és hihetetlen szikláival. Aki kapható az ilyesmire, az nem messze innen, Yaiza városából kiindulva tevekirándulásra is benevezhet. Városnézőknek a 15. században alapított Teguisét, a sziget egykori fővárosát ajánljuk. Fehérre meszelt házfalak, macskaköves utcák, hangulatos főtér jellemzik, utóbbi helyen vasárnaponként nyüzsgő piacon válogathatunk – írja a Telegraph Travel.

Malaga, Spanyolország

Bár a januári nagy hideg Spanyolországot sem kímélte - még a délkeleti tengerpartokon is behavaztak a pálmafák -, most az időjárás előrejelzés sokkal optimistább képet mutat. Persze a 18 Celsius-fokos maximális hőmérsékletre nehéz azt mondani, hogy gatyarohasztó meleg lenne Malagában, de a budapesti télnél biztosan jobb Picasso szülővárosában eltölteni egy hetet.

Malaga látványos katedrálisa
Galéria: Ide meneküljön a hideg elől
Fotó: Myloupe / Getty Images Hungary

A Ryanair kínálatában január 29-re találtunk egy 24 ezer forintos ajánlatot, vissza mi február 5-én jönnénk, ekkor 16 ezer forintba kerül egy repjegy. Szóval oda-vissza 40 ezer forintból megjárhatjuk az utat, és bár a Costa del Solon strandolni biztosan nem fogunk, unatkozni sem lesz időnk. A város rengeteg múzeumáról, pezsgő kulturális életéről sokszor írtunk már, és most sincs hiány kiállításokban és egyéb rendezvényekben. A malagai Pompidou központban március 5-ig látogatható egy izgalmas építészeti kiállítás, a Colección del Museo Ruso tárlatán február 5-ig az orosz képzőművészettel ismerkedhetünk. De menő fotókiállítás, és színházi fesztivál is zajlik éppen a városban.

Málta

Máltán sincs az a tipikus strandidő, inkább tavaszinak mondanánk: maximum 17, minimum 11 Celsius-fokot mondanak jövő hétre. De egyébként ez nem akkora tragédia: Málta és Gozo sokkal izgalmasabb, tartalmasabb időtöltést kínál, hogyha nem strandolásban, hanem kirándulásban és városnézésben gondolkodunk. A Wizz Air járatával január 31. és február 4. között fejenként összesen 65 ezer forintból járhatjuk meg az utat oda-vissza.

A fenséges Valletta
Galéria: Ide meneküljön a hideg elől
Fotó: Eye Ubiquitous / Getty Images Hungary

Valletta – ahol egyébként épp zongorafesztivál zajlik – mellett a misztikus hangulatú Mdinát is feltétlen keressék fel, és kompozzanak át az elképesztő sziklaképződményeiről nevezetes Gozóra is. Ja, és a finom falatokat se feledjük, Máltán zseniálisakat lehet enni, legyen szó egy egyszerű fagyizásról, vagy egy panorámás steakvacsoráról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek