Meztelen túrázókkal találkozhatsz ezen a túraútvonalon Ausztriában

A természetbe kicsalogató meleg évszak közeledtével vannak akik azt vallják, hogy teljesen fel kell szabadulnunk túrázás közben, ezért a cipőjükön, a hátizsákjukon vagy a fejfedőjükön kívül nem viselnek semmit. A meztelen túrázók évtizedek óta járják Ausztria és Németországi festői túraútvonalait.

Ausztriában meztelenül is lehet túrázni az arra kijelölt útvonalon - illusztrációForrás: Shutterstock/ auerimages/

A dél-karintiai Gösselsdorf-tótól nem messze különösen megnő a találkozás esélye a meztelen túrázókkal, ugyanis ott jelölték ki Ausztria első meztelen túraútvonalát még az 1980-as években. A mai napig sokan meztelenül sétálnak a természetben, és gombát vagy bogyókat szednek. Az osztrák hegyekben közel 20 éve nagy népszerűségnek örvend a „Nemzetközi Meztelen Túrázás Hete" is, Németországban pedig két kijelölt „meztelen túraútvonal" is vanírja a reisen-magazin.at.

Az egyre népszerűbbé váló trend célja, hogy még közelebb hozza a természetet és annak minden elemét, pozitívan befolyásolja a saját vagy mások testének megítélését, és átfogóan megmutassa a testre és a lélekre gyakorolt pozitív hatásokat.

De vajon jogilag lehet szabadon meztelenkedni? Igen, szabad! Ugyanis aki a kinevezett nyilvános túraútvonalakon ruhátlanul sétál, az nem vonható felelősségre. Egészen addig, amíg a tevékenység nem kapcsolódik szexuális cselekményekhez, és nem sérti a közerkölcsöt. Ezért a nagy forgalmú helyeken a meztelenül túrázóknak fel kell öltözniük vagy el kell takarniuk magukat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek