Balesetveszély miatt ideiglenesen lezárták a Rám-szakadékot

A Rám-szakadék az egyik legkedveltebb kirándulóhely Budapest közelében. Az erdei környezetben található természetes képződménynél az elmúlt napokban sziklaomlás történt. Az eset szerencsére nem járt személyi sérüléssel, viszont a Pilisi Parkerdő Zrt. a biztonság kedvéért ideiglenesen lezárta a szurdokot, hogy geológiai és statikai vizsgálatot végeztessen el – tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből.

A Rám-szakadék sziklaomlás miatt vált veszélyesséForrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

A folyamatosan növekvő látogatószám miatti emberi terhelés, a klímaváltozás miatti hosszú, aszályos időszakok és a rendkívül nagy mennyiségű csapadékkal járó esőzések váltakozása a Rám-szakadék kőfalainak állékonyságára is negatívan hat. Ezért a mostani omlást követően a Pilisi Parkerdő szakemberei úgy döntöttek, hogy a látogatók biztonsága érdekében a helyszínt a teljes körű geológiai és statikai vizsgálatok elvégzéséig és kiértékeléséig ideiglenesen teljes egészében lezárja.

A túrázóknak fontos információ, hogy a Rám-szakadék elkerülő útvonalaként a Lukács-árokban futó sárga sáv jelzés használható.

Felhívják a kirándulók, erdőlátogatók figyelmét, hogy a lezárást saját biztonságuk és a balesetek megelőzése érdekében semmilyen körülmények között ne hagyják figyelmen kívül és újabb tájékoztatásig ne lépjenek a Rám-szakadék területére!

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek