Romantikus autós túrák Európa legszebb útvonalain - Tartsatok velünk!

Az autós túráknak olyan hangulatuk van, amit össze sem lehet hasonlítani mással – főleg, ha olyan emberrel járjátok végig, akit mindennél jobban szerettek. Európában szebbnél szebb helyeket lehet együtt, szabadon felfedezni. Összegyűjtöttük tehát a leglenyűgözőbb autós túrákat a kontinensen, amelyek olyan útvonalakat rejtenek magukban, amelyek örök emlékké válhatnak.

Les Corniches, Francia Riviéra

Ez az autós útvonal egy hihetetlenül szép szakasz a francia Riviéra partján. Egy sor kanyargós út vezet olyan középkori városok között, mint például Èze, Villefranche-sur-Mer vagy Menton. A hegyoldalon kanyargó útról lenyűgöző kilátás nyílik az azúrkék tengerre, ami szinte eggyé válik az égbolttal.

Forrás: Tom Corser/Wikipedia

A romantikus hangulatot tovább fokozzák a Provence-i hegyekben található olajfaligetek, gyümölcsösök és a levendulamezők lila tengerének látványa.

Grossglockner Hochalpenstrasse, Ausztria

Az Alpok legmagasabb csúcsa, a Grossglockner felé vezető út, a Hochalpenstrasse lenyűgöző autós túra. A kanyargós útvonal mentén gleccserek, vízesések és hatalmas hegyek kísérnek végig. 

Forrás: Jiri Foltyn/Shutterstock

A túra során romantikus megállókat is találhattok, ahol élvezhetitek az alpesi levegőt, a hegyek nyugalmát, és ha szerencsétek van, nagyon édes erdei mormotákkal is találkozhattok.

Romantische Strasse, Németország

Ez a hely hű a nevéhez, (magyarra fordítva Romantikus út), mely olyan nyugalmat, kedvességet, harmóniát áraszt, amit már egy ott készült fotó láttán is érzékelhetünk. Az út mentén középkori városok, idilli bajor falvak – mint például Rothenburg ob der Tauber és Dinkelsbühl – váltják egymást, és a várak, kastélyok csak fokozzák a hangulatot.

Forrás: canadastock/Shutterstock

A nagyjából 460 kilométernyi út Würzburg és Füssen között kanyarog Dél-Németországban. Ha a fenti leírt élményekre vágyok, akkor pattanjatok az autóba, és tapossatok bele!

Atlanterhavsveien, Norvégia

Az Atlanterhavsveien, vagyis az Atlanti-óceáni út, Norvégia egyik legkalandosabb autós útja. Az út kanyargós vonalvezetése és a fjordokat átszelő hidak lélegzetelállító panorámát kínálnak az amúgy is festői környezetben. 

Forrás: Andrei Armiagov/Shutterstock

A napkelte vagy alkonyat megfigyelése az óceán partján található megállóhelyeken egyedülálló romantikus élményt nyújt, amit nem lát mindennap az ember – hacsak nem ezen a varázslatos helyen él.

Ruta de los Pueblos Blancos, Spanyolország

Az útszakasz neve lefordítva annyit tesz: a Fehér Falvak Útja, ami egy lenyűgöző autós túra Andalúzia festői tájain. Az útvonal mentén fehérre meszelt falvak, városok, mint például Arcos de la Frontera és Ronda nyűgözhetik le az arra autózókat. 

Forrás: Irina Wilhauk/Shutterstock.

E városok közül sok a Sierra de Grazalema természeti parkhoz tartozik, ami további gyönyörű látnivalókat kínál.

Ring of Kerry, Írország

Az Írország déli partjain húzódó Ring of Kerry, vagyis a Kerry Gyűrű az egyik legikonikusabb és leglenyűgözőbb autós útvonal az egész  zöld szigeten. Ez a kanyargós út körbeveszi a festői Iveragh-félszigetet, és lenyűgöző kilátásokkal, vadregényes tájakkal, történelmi helyszínekkel és barátságos kis falvakkal vár mindenkit. 

Forrás: MNStudio/Shutterstock

Az út mentén az atlanti óceán partjai mellett haladva lehetőségetek nyílik megcsodálni Írország szépséges tengerpartját, ami tökéletes helyszín arra, hogy piknikezzetek és minőségi időt töltsetek egymással.

Forrás: this-is-italy.com

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek