Tócsából ivott és ebihalakat evett egy eltévedt turista a texasi sivatagban

Az 59 lves Jeff Hahn, aki marketingvezetőként dolgozik, még júniusban túrázott a Big Bend Ranch állami parkban, amikor eltévedt, és az extrém hőségben a túlélésért küzdött. Szerinte „három csodának" köszönhette, hogy túlélte a majdnem katasztrófába torkolló kalandját, miután a hőség okozta görcsök szinte ledöntötték a lábáról, miközben felnőtt lányával, Harperrel túrázott. Aznap 41,7 C volt a parkban elérhető kevéske árnyékban.

A Solitario Peak a Big Bend Ranch State ParbanForrás: Surfsupusa/English Wikipedia

A párosnak nem volt mobiltelefon-szolgáltatása, és abban sem voltak biztosak, hogy milyen messze lehetnek az úttól, ezért úgy döntöttek, Harper előremegy segítségért. A lány aznap este fél 8 körül tért vissza a park felügyelőjével egy terepjáróban, de az apjának nyomát sem látták.

Eközben az apa először egy régi bányászkunyhóban keresett menedéket, és felfedezte azt, amit az első csodájának tartott: két palack egy-egy liter vizet az ablakpárkányon. Porréteg borította őket, de még mindig le voltak zárva, így biztonságosan ihatott belőlük.

Hahn aztán megpróbálta átszelni a sötét sivatagot naplemente után. Végül megbotlott egy sziklában, és eltörte az egyik csuklóját, de a szerencsétlenség előnyére vált. Egy nagy szikla mellett esett el, amelynek egy víztócsa gyűlt össze a tetején.

Később észrevette a harmadik csodát: egy patakot és mellette egy ebihalakkal teli pocsolyát, így végre tudott enni egy keveset.Több mint egy nap után aztán az életmentők megtalálták a férfit. Sokan azonban nem voltak ilyen szerencsések: a texasi állami és nemzeti parkokban legalább hat hőség okozta halált regisztráltak csak ezen a nyáron – írja a The Guardian.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek