Szerencsésen megmenekült az erdőben eltévedt kisfiú, aki két napig csak havat evett

Sértetlenül találták meg hétfő délután azt a kisfiút, akinek nyoma veszett egy Michigani Állami Parkban. A 8 éves kisfiú 2 napig havat evett, és egy farönk alatt bújt meg, ennek köszönhetően túlélte az embert próbáló "kalandot"  – közölte a rendőrség.

A szombat délután eltűnt fiú a családjával kempingezett, és éppen tűzifát gyűjtött az északnyugat-michigani Porcupine Mountains Wilderness Állami Parkban, amikor eltévedt.

A fiú itt, a vadregényes Porcupine Mountains Wilderness Állami Parkban tűnt el - illusztrációForrás: Porcupine Mountains Wilderness State Park - the Porkies/Facebook

Több mint 150 állami és helyi rendőr azonnal kiterjedt kutatásba kezdett, hogy gyalogosan, légi és vízi úton is átfésülje a hatalmas, dombos terepet  – olvasható a közleményben, hozzátéve, hogy több út még mindig járhatatlan a hó miatt.

A fiú vasárnap elért egy ösvényt, aminek egy idő után vége lett – írta Twitteren az állami rendőrség. „Úgy gondolta, a legjobb, ha megáll és vár" – olvasható a rendőrség bejegyzésében. Ott találták meg.

Niemi, aki második osztályos diák a wisconsini Hurley-ből, hogy túlélje a megpróbáltatásokat, ágakkal és levelekkel takarta be magát és az alatta lévő rönköt is. Nem volt nála élelem, ezért tiszta havat evett, hogy hidratálja magát.

Niemit hétfő délután  a kutatócsoport önkéntesei találták meg, körülbelül két mérföldre a kempingtől – közölte a rendőrség. Egészséges, és újra együtt van a családjával, írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek