Bővül a kerékpárút-hálózat a Tokaji borvidéken

Újabb útszakassal bővül a Tokaji borvidék kerékpárút-hálózata. A 19 kilométeres tokaji körhöz kapcsolódva Mád és Tarcal között jön létre bicikliút, összességében több mint 8 kilométeren. A tokaji, mádi és tarcali önkormányzat ajánlatkérése nyomán két részprojekt kapott zöld utat.

Forrás: Magyar Építők / Galéria

Az egyik projekt szerint Mád és Tarcal között egy 5 kilométeres klasszikus kerékpárút jön létre. Ezt a szakaszt a LASPED kivitelezi nettó 526 millió forintos szerződéses értéken - számolt be róla a Magyar Építők.

A másik szakaszt Tarcal belterületén alakítják ki 3 kilométer hosszan: kerékpárút, közös gyalog- és kerékpárút, kerékpáros hídműtárgy és kerékpársáv épül ki. Ezen részprojekt munkálatait a MENTO Kft. nettó 260 millió forintos szerződéses értéken végzi el.

Amint a cikkben írták, a fejlesztés közvetlenül kapcsolódik az úgynevezett Tokaj-kör kerékpáros útvonalhoz. A Tokaj-kör kiépítése során a tokaji Kopasz-hegy körül jön létre kerékpárút a Tokaj-Tarcal-Bodrogkeresztúr-Tokaj útvonalon, mintegy 19 kilométeren. Az átfogó fejlesztés korábbi ütemét a KE-VÍZ 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. konzorciuma végezte el: ennek során 2,81 kilométeren új, háromszor egy sávos kerékpárút épült ki Tokaj belterületén, valamint 3,63 kilométeren a már meglévő földutakat aszfaltozták le.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek