Kerékpározás kulináris élményekkel: (e)Bike Fesztivál lesz Kapolcson

Háromnapos (e)Bike Fesztivált rendez a Balaton Bike Tour és a BalatonBike365 csapata augusztus 25–27. között a Balaton-felvidék és a Bakony határán, Kapolcson.

Forrás: bringanatura/Facebook

A túrák során felfedezhetjük a vidék eldugott, de annál szebb útvonalait, amihez a szervezők a legmodernebb kerékpárokat biztosítják a helyszínen, de hozhatjuk a saját bringánkat is. A fesztivál három napja alatt ingyenesen kipróbálhatunk több e-bike márkát, és bemutatkozik a világ legkönnyebb e-MTB-ja, a Scott Lumen is.

Naponta háromszor indulnak majd tematikus túrák a környéken túravezetővel, saját vagy kölcsönözhető elektromos meghajtású bringákkal, finom falatokkal, frissítővel, emellett instant túrákon is kipróbálhatjuk magunkat és a legújabb e-bike modelleket.

A hobbi kerékpárosok különböző nehézségű túrák közül választhatnak.

Lesz Kab-hegyi csúcstámadás piknikkel, Négyszögletű kerek erdő túra sajtkóstolóval, Tanúhegyek kapuja túra frissítőkkel. A túrák alatt a frissítő pontokról és a kulináris élményekről a helyi termelők és szolgáltatók gondoskodnak.

A hobbi kerékpárosok mellett a profikat is várják nekik megfelelő útvonalak. A Nagy Balatoni E-bike Futam több mint 260 km hosszú Kapolcs–Keszthely–Balatonfüred–Kapolcs útvonalán 3700 méteres szintkülönbséget kell majd legyőzni a három nap alatt.

Magyarország leghosszabb gravel eseményét, a Balaton Bike Derbyt is kapolcsi központtal rendezik meg idén, ez egy 400 kilométeres balatoni terepkör extrákkal.

A szervezők a családdal érkezőkre is gondolnak, számukra bringanapközivel és biciklis akadálypályával készülnek. Amíg a szülők tesztelnek vagy éppen tekernek, a gyerekekkel képzett animátorok bringáznak, játszanak, és ehhez szuper kétkerekűeket biztosítanak. A túrák előtt és után a résztvevők használt e-bike outleten és a biciklis kiegészítő börzén is körülnézhetnek.

A fesztivál regisztrációhoz kötött, regisztrálni ezen az oldalon lehet, ahol a túrák részletes leírása is megtalálható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek