Megnyílt az ország első automata SUP-állomása

Észtország és Spanyolország után Budapesten is megnyílt az első teljesen automatizált SUP-állomás. A Suppama Hungary rendszere 16 modern és stílusos SUP deszkát, evezőt és kényelmes mentőmellényt tartalmaz, ezeket regisztráció után bárki kikölcösnözheti.

Aki nem ismerné még a SUP-ot, ez egy felfújható deszka, ami Hawaii-ról származik, és állva vagy ülve, egy evezővel hajthatjuk előre. A folyókat és tavakat meghódító sport technikai része 5 perc alatt megtanulható, utána már csak az egyensúlyunkra kell figyelni, és átadhatjuk magunkat a természetközeli élményeknek.

Ebből is látszik, hogy egyre népszerűbb sport, még egy dinó is deszkára állhatForrás: SUPport - Fonyód/Facebook

SUP-túrákat egyre többfelé szerveznek Budapesten és környékén, a Duna legszebb részein. Útnak indulhatunk a Dunakanyar kapujábból Gödről, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre. És bizony teljesen más szemszögből látni rá a tájra a folyó közepéről. Átalakul a vadregényes, galériaerdős partszakasz, és a Sződliget felé vezető vízi útvonal egy varázslatos világot nyit meg az evezők előtt - főleg ha még a neplementét is elcsípik.

Ezeken a túrákon, amikre az eveznijo.hu oldalon keresztül jelentkezhetünk, bárki részt vehet, akit érdekel a sportág és tud úszni. Az óra előtt mindenki oktatásban részesül, és a kalandban a kutyusok is részt vehetnek. 

Forrás: Ivabalk,/Pixabay

De ha budapesti SUP-túráktól van szó, akkor Szentendréről, a Római partról vagy akár a Ráckevei szigetről is nekiindulhatunk. Sőt most már a pesterzsébeti Duna-szakaszról is, hiszen itt nyílt meg az ország első teljesen automata SUP-állomása. A VakVarjú Csónakház melletti állomás jó opció lehet a SUP szerelmeseinek, hiszen a helyszín csupán 15 percre van autóval a Belvárostól, és így nem kell a deszka szállításával bajlódni.

Aki nem Budapest környékén lakik, de kipróbálná a SUP-ot, jó hír, hogy a Balatonon és a Velencei-tónál is van rá lehetősége. A Balatonon népszerűek az esti naplementés túrák, az északi parton pedig a Tihanyból induló túrákra jelentkeznek sokan, mivel ezek a félsziget mindkét oldalára ellátogatnak. 

SUP-ozni a naplementében csodás élményForrás: Pixabay/thelester

A Velencei-tónál a nádasok, szigetek és úszólapok közötti barangolás az egyik legnépszerűbb SUP túra útvonal. Olyan helyekre juthatunk el a deszkákkal, ahova csónakkal esélyünk sem lenne. Ezek a túrák általában néhány óra hosszúak, ezalatt 3-6 kilométert lehet megtenni, ha jó az időjárás és a társaság tudása is azonos - írták a suplife.hu oldalon.

Ha még több infóra van szükségetek indulás előtt, akkor a Suppama foglalási felületet is érdemes megnézni, mert itt a hazai SUP-állomásokról tudhattok meg mindent, amit kell. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek