Videó: Így fest a teljesen megújult Lillafüredi kisvasút

Öt évig tartó felújítás után átadták a teljesen megújult Lillafüredi Állami Erdei Vasutat (LÁÉV). A vasúti pálya, a kiszolgáló létesítmények és a vasúti szerelvények teljes körű felújítása 4,3 milliárd forint kormányzati támogatásból valósult meg. Az átadó ünnepség 2023. április 27-én zajlott. A szalagátvágást követően jelképesen kiállt a kocsiszínből az 506-os számú felújított mozdony – írja a boon.hu.

Dr. Kiss János országgyűlési képviselő nem tudott jelen lenni a rendezvényen, de írásban elküldte gondolatait: "Itt egy olyan beruházás zárult most le, ami nekünk miskolciaknak és idelátogató vendégeinknek egyaránt közel áll a szívünkhöz. A kisvasút a miskolci turizmus egyik emblematikus büszkesége, egyben a miskolci emberek identitástudatának meghatározó része.

Megújult vasúti szerelvények a felújított Lillafüredi Állami Erdei Vasút átadóünnepségén Miskolcon, a Diósgyőr-Majláth telephelyen 2023. április 27-énForrás: MTI/Vajda János

Akárhányszor szállunk is fel a járművekre, sosem tudunk betelni azzal a varázslatos élményvilággal, amiben a vonaton utazók részesülhetnek. Eközben újra és újra rabul ejt minket a Bükk csodálatos színűsége. Az erdő és meghatározott panorámája. Emiatt nem is lehetne jobb kezekben a vasút, mint magában az erdőben, illetve az azt kezelő erdészek kezében. Ők azok, akik úgy tudják megmutatni ezt a festői tájat, hogy közben vigyáznak is rá" – írta levelében dr. Kiss János.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek