Március 15-én ünnepi teljesítménytúrára indulhattok a Gyermekvasút nyomvonalán

A Gyermekvasút Múzeumáért Egyesület ismét megrendezi a minden évben március 15-én és augusztus 19-én tartott teljesítménytúráját a Gyermekvasút nyomvonalán, derül ki a szervezet honlapjáról.

Teljesítménytúra a gyermekvasút nyomvonalánForrás: gyermekvasut.hu

A 20 kilométerestúra a Széchenyihegy állomástól indul március 15-én szerdán 8 és 10 óra között. A teljesítendő táv, melynek végpontja a Hűvösvölgyig, a Gyermekvasutas Otthonépületig tart, 20 kilométer, amit 7 óra szintidő alatt kell teljesíteni.

Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait – a Normafa-lejtő környékét, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a Nagy-Hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet. A túra egyik érdekessége, hogy az útvonalon felállított ellenőrzőpontokon egykori és jelenlegi gyermekvasutasok fogadják a résztvevőket. A túra közben nemcsak a Gyermekvasúttal, valamint a környékén lévő kirándulóhelyekkel és nevezetességekkel ismerkedhetünk, de próbára tehetjük fizikai állóképességünket, ismerkedhetünka természetvédelem fontosságával, és találkozhatunk más, a Gyermekvasutat és környékét kedvelő természetbarátokkal.

Nevezni induláskor a rajtnál lehet. Előnevezésre idén sincs lehetőség és a csoportok előre bejelentése sem kötelező, de a könnyebb rajtoltatás érdekében célszerű a fusti328@gmail.com email címen.

A túrán bárki részt vehet, aki az indítás során a részvételi szándékát jelzi, és az egyesületi támogatás összegét befizeti. A nevezők a rajtnál ellenőrzőlapot és tájékoztató füzetet kapnak. A füzet részletes, szöveges túraleírást és térképvázlatot is tartalmaz.

A szervezők azt tanácsolják a résztvevőknek, hogy az időjárásnak megfelelően, melegen és rétegesen öltözve, a sáros erdei úton való túrázásra alkalmas cipőben jöjjenek! Hasznos lehet még a Budai-hegység legfrissebb turistatérképe, iránytű, szappan vagy kézfertőtlenítő, elsősegély-csomag, esőkabát, (a lassan haladóknak zseblámpa és láthatósági mellény), továbbá feltöltött mobiltelefon a segélykéréshez (és esetleg a tájékozódáshoz). Aki kerékpárral vagy futva kívánja a túrát teljesíteni, az mindenképpen a mezőny elején induljon, kérik a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek