Gemencbe visszatér az élet, várják a látogatókat

Március 11-étől újra menetrend szerint közlekedik az erdei kisvasút Gemencben és a pörbölyi Ökoturisztikai Központ is ekkortól várja a látogatókat teljes szolgáltatásával – közölte az erdőgazdaság hétfőn az MTI-vel.

A két éve felújított Frigyes főherceg millenniumi pavilonja PörbölybenForrás: Csontos Peter/Gemenc Zrt.

A Gemenci Erdei Vasút Magyarország egyetlen ártéri erdészeti kisvasútja. Nyomvonala a Duna és a Sió medrét követve a Gemenci erdőben halad. A Gemenc Zrt. tájékoztatása szerint a tavaszi menetrendi időszakban, március 11-étől hétvégenként és ünnepnapokon 10 órakor, délben, valamint 14 óra 30 perckor indulnak az Ökoturisztikai Központból, Pörbölyről a Gemenci Állami Erdei Vasút járatai a Malomtelelő állomásig. Az utolsó vonat a Gemenci erdőből 15 óra 35 perckor indul vissza. A jegypénztár 9 és 15 óra között tart nyitva.

Az Ökoturisztikai Központ fogadó épülete és az erdei kisvasútForrás: Csontos Peter/turizmus.gemenczrt.hu

A szerelvényeket dízel mozdonyok vontatják, a Rezét gőzös csak a nyári menetrendi időszak kezdetén, április utolsó hétvégéjén áll szolgálatba.

Az Ökoturisztikai Központ Pörbölyön minden nap 8 és 17 óra között várja a kirándulókat.

Hétköznapokon az ingyenesen igénybe vehető parkoló, a játszótér és a közeli vadmegfigyelő erdei állatai látogathatók, az erdei vasút és a kiállítások azonban csak előre bejelentkezett csoportok számára érhetők el. Hétvégén és ünnepnapokon viszont teljes szolgáltatással várja a látogatókat a gemenci erdőgazdaság.

A Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben című, valamint a Legenda és valóság: a gemenci gímszarvas című kiállítások hétvégén 9 és 15 óra között látogathatóak, olvasható a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek