Szarvasbőgéstúrák egész szeptemberben a Pilisi Parkerdőben

A Pilisi Parkerdő budapesti és szentendrei erdészetei idén ősszel is folytatják a hagyományokat, és szakemberek által vezetett szarvasbőgéstúrákkal várják az érdeklődőket. Aki bátor és fültanúja szeretne lenni a szarvasbőgésnek és a szarvasbikák viadalának jellegzetes agancscsattogásának, azok a naplementébe hajló erdőben egy izgalmas és hangulatos koncerten vehetenk részt több alkalommal szeptember folyamán.

A kép csak illusztráció, de szinte halljuk a szarvas hangjátForrás: Shutterstock.com

A túrák hossza 2-3 km, melynek során a szakvezetőktől érdekes minielőadásokat hallgathatunk meg, többek között a vadgazdálkodás történetéről, a hazai vadfajokról – köztük különösen a gímszarvas életének rejtelmeiről - olvasható az erdeifutas.hu oldalon, ahol már lehet regisztrálni az időpontokra. 

Arra természetesen a szervezők is felhívják a figyelmet, hogy sosem garantált a szarvasbőgés koncert, hiszen a vadvilág kiszámíthatatlan, de esély van rá, ah naplementés hangulat pedig így is, úgy is megéri. A vezetett túra létszámát Szentendrén 20, Budakeszin 25 főben maximalizálták.

Akik a budapesti túrák egyikére regisztrálnak, azok a Budakeszi Vadaspark parkolójában, a kőbagolynál találkozhatnak majd a vezetővel. A túrák 17 órakor indulnak, gyülekezés 16:45-kor. A szentendrei túrák találkozóhelye pedig Pilisszentlászlón, a Kis Rigó Vendéglő előtti parkolóban lesz 18 órakor.

A szervezők zárt, bokát tartó cipőt, az időjárásnak megfelelő és lehetőség szerint sötét színű ruházatot ajánlanak, illetve kiemelték, hogy fényképezőgépet csak vaku nélkül szabad használni. A távcső használata javasolt, és a túra végén a fejlámpa is hasznos lehet. A túrát csak 10 éves kor fölött ajánlják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek