Szeptember végéig csak korlátozottan látogathatjuk a Gemenci erdőt

A Gemenc Zrt. tájékoztatása szerint augusztus 26-tól szeptember 30-ig délután 15 óra és másnap reggel 9 óra között részleges erdőlátogatási tilalmat rendelnek el a Gemenci erdőben.

Aki szerencsés, a korlátozások ellenére is láthat gímszarvas bikákatForrás: Krizák István / gemenc zrt

A korlátozottan látogatható területek közé tartozik a Duna és a Sió ártere, Szekszárd közelében Bárányfok, a Keselyűs, a Pörböly és Báta környéki erdőterületek, Baja közelében a Cserta és a Vén-Duna, a Pörbölyi erdő a Pörbölyi Titánnal, és a Pandúr-sziget is.

Az erdei vasút pénteken, szombaton és vasárnap Pörböly és Malomtelelő között közlekedik, Nyárilegelő és Lassi megállók, valamint a Molnárka tanösvény az utolsó vonatok indulásáig csak az utasok által látogathatók.

Az erdei vasút is korlátozottan fog járniForrás: Csontos Peter / Gemenc Zrt.

Az illetékesek nyomatékosan kérik, hogy a tanösvények kijelölt nyomvonalát illetve a megállók környékét 15 óra után ne hagyjuk el.

Sötétvölgy, Gurovica

Szeptember 1-től szeptember 30-ig csak 9 és 15 óra között látogatható a Szekszárdtól nyugatra, Szálkától északra található erdőterület, Sötétvölgy környéke. A korlátozás nem vonatkozik a Sötétvölgyi Parkerdő területére és a Sötétvölgyi Horgásztó környékére.

Karapancsa környékén szintén csak a megadott időben látogatható a Duna ártere Hercegszántótól nyugatra, Budzsak, Homorúd és a Karapancsai Kastély környéke. Ugyanez a helyzet Hajós vidékével is, ahol csak az Érsekhalma és Rém közelében található erdőterületek, valamint a Kék-hegy környéke látogatható. Lenes környékén pedig a Dusnoktól nyugatra, délnyugatra a Lenes-erdő, a Karaszi-erdő és a Duna ártere a Sió-torkolat vonalától Ósükösdig látogatható ebben az időszakban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek