Épül a Fellegpark a visegrádi Mogyoró-hegyen

Aktív kikapcsolódást segítő fejlesztésekre készülnek Visegrádon. A Fellegpark elnevezésű erdei turisztikai komplexum a leglátogatottabb Visegrád környéki turistacélpontokat fogja össze. A fejlesztések megvalósulásával a Fellegpark egy, elsősorban családok számára kialakított összetett turisztikai csomaggá bővül, ami lehetővé teszi majd az akár egyhetes aktív kikapcsolódást Visegrád környéki erdőkben.

Egyelőre még csak tervrajzon láthatjuk, hogyan fog kinézniForrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Fellegpark legfontosabb elemei közé tartozik a Mogyoró-hegyi Ökoturisztikai Park, a Mócsai-tanya, büfé és egyben vadbemutatókert kiszolgáló épülete, a Nagy-Villám sípálya fejlesztése és kibővítése négyévszakos fogadóépülettel, a Bertényi Miklós Füvészkert, illetve az ezekhez csatlakozó erdei kerékpárutak szakaszos felújítása.

A tervek szerint megújul a Mogyoró-hegyen lévő régi vadbemutató kert, új kifutók épülnek, valamit a Mócsay-tanya mellett új karámrendszert hoznak létre, melyben őshonos háziállatokat mutatnak majd be. Mindehhez állatsimogató csatlakozik.

A területen található játszótér teljes cseréjére is sor kerül, korszerű, 21. századi színvonalú eszközökkel és berendezéssel. Továbbá megújul a teljes erdei infrastruktúra, új sétautak, padok, pihenőhelyek létesülnek és megújulnak a terület információs táblái is.

A játszótér is megújul a Mogyoró-hegyenForrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Park fejlesztése során megépül a fogadóépület, valamint a Mócsay-tanya épületében tematikus interaktív kiállítótér, illetve az erdei gasztronómiát bemutató vendéglátóegység épül ki.

Az építkezés jelenlegi fázisában a Mogyoró-hegyi komplexum szabadon látogatható, de oda jelenleg csak a Mogyoróhegy Étterem, a leendő főbejárat felől lehet belépni. Kirándulások tervezésénél ezt a korlátozást érdemes figyelembe venni – tudtuk meg a Pilisi Parkerdő Zrt. sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek