Programajánló a Föld Napjára: mászd meg a Naszály csúcsot

A Föld Napja programok keretében április 23-án szombaton rendezik meg az idén talán már a 30. Föld Napi  túrát, amely most a Naszály csúcsot veszi célba. A program 9 órakor indul a váci buszpályaudvarról. Különbusszal hagyják el résztvevők a várost, mely a Vác Gombás-Fenyves buszmegállóig viszi őket. 

Forrás: Pixabay - StockSnap / 27553 images

Az útvonal a következő: a túracsoport a Hegyközségi Kőkeresztet elhagyva, a sárga jelzésen haladva, a Gombási Pihenőn át, tovább a sárga kör és a kék háromszög mentén, a Látóhegyet, majd a Vaditató-tavat érintve a kék jelzésen halad fel a Naszály csúcsra. A csúcsra felérve, a jóleső pihenés és nézelődés után, a Násznép-barlang látogatása következik. A "Hármas elágazás" (Nagybányakő alatt) elhaladva, az "Ezotermikus" réten át a Gombási pihenőhöz ér vissza a csapat, és a hegyközségi kőkereszt mentén gyalogol Deákvárra, majd onnan át Vácra.

Az út tervezett hossza 12km és a tervek szerint 4-5 órára érkeznek vissza a résztvevők a városba.

A túra teljesen ingyenes, de mindenkit arra kérnek a szervezők, hogy a nevezes@futavac.hu e-mail címre jelezzék részvételi szándékukat, mert így tudják biztosítani a buszon a helyet, és hamuban sült pogácsával, gyümölccsel is csak a részvételi létszám pontosítása után kedveskedhetnek. 

A túra vezetője a hagyományok alapján az idén is Hajdú Sándor lesz, de több túravezető is készül a kíséretre a különböző tempók tartása miatt. Miután a "kirándulás" a Föld Napjára lett szervezve, az egyes megállóhelyek kialakulásáról, természetvédelmi jelentőségéről a helyszíneken Bíró György fog mesélni a résztvevőknek. – tudtuk meg a Dunakanyar.hu oldaláról

Naszály túra plakátForrás: Dunakanyar.hu - Bíró György

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek