Itt az új tavaszi kihívás: "Fuss az erdész szemével"

„Fuss az erdész szemével" címmel indított új programsorozatot az Országos Erdészeti Egyesület. A túra során a résztvevők elős kézből ismerhetik meg az erdők életét, és az erdei ökoszisztéma működését is jobban megérthetik. A tavaszi kihívás egyénileg teljesíthető és május végéig tart. Kezdete és vége is  Pilisborosjenő lesz – olvasható a Pilisi Parkerdő sajtóközleményében.

A kihívás közben jobban megismerhetjük az erdei ökoszisztémátForrás: Pilis Parkerdő Zrt.

A programsorozat résztvevői az erdész szemével járhatják és láthatják az erdőt, miközben számos érdekes kihívást kell teljesíteniük a 10 kilométeres útvonalon. A helyszínekhez kapcsolódó aktuális próbákat QR-kódokkal ellátott, ideiglenes turistajelzések segítségével tudják majd elérni.

A május végéig teljesíthető tavaszi kihívás közben egy fotós feladat is vár a résztvevőkre. Le kell fotózniuk egy olyan virágot, levélkezdeményt, rovart, madarat vagy emlőst, amely számukra a leginkább szimbolizálja a tavaszt, a képet pedig el kell küldeniük az erdeisportok@oee.hu címre.

A résztvevők a kihívás közben útba ejtik az egri vár másolatát isForrás: Pilis Parkerdő Zrt.

A Pilisiborosjenőről, a Föld utca és Határ út sarkáról – és ide visszaérkező –, 10,7 kilométer hosszú útvonal szintemelkedése közel 327 méter. Az indulástól az első látnivaló a Kevélyhegyi tanösvény Kálváriája, majd a messziről is feltűnő, Teve-sziklának nevezett kettős ágú szirt, amely az egykori kőfejtő területén áll. De a közelből élvezhetjük a kilátást a Szénások és a Kutya-hegy csoportja felé is.

Tovább haladva, immár lefelé, az útvonal talán legismertebb – bár nem erdei kötődésű – egyik attrakciója az egri vár, pontosabban az Egri csillagok című film elkészítéséhez készült makettje. Ezután igazi természeti érték várja a túrázókat, futókat: az útvonal olyan erdőrészletben halad tovább, amely egy ritka és védett, úgynevezett reliktum növényfajnak, a hegyi tarsókának ad otthont - írták a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek