Spirálos zsebkönyv készült a Balaton vidékének legszebb túráiról

A Balaton vidékének legszebb túráiról készült zsebben hordható spirálos kiadvány, amelynek térképeit a benne lévő QR-kódok segítségével telefonnal is használhatjuk. A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) által kiadott könyv, a 12 részes Természetjáró Túrakönyvek 6. kötete.

Káli medence, Badacsony, BalatonForrás: Fanni Framboise / Shutterstock

A Természetjáró.hu csapata a kiadványban 40 túrát gyűjtött össze, nemcsak a Balaton-felvidékről, hanem a tó környékének kevésbé ismert részeiről, például a déli part területéről is.

Ahogy a sorozat többi kötete, ez is egy hibrid könyv, azaz egy telefonos alkalmazással együtt is használható. A térképeken elhelyezett QR-kódok beolvasásával a benne szereplő túrák megnyithatók és letölthetők offline eléréshez, így az okostelefont is használhatjuk a navigációhoz.

A olvasmányos leírások mellett részletgazdag térképekkel, szintábrákkal, számozott látnivalókkal és több fotóval egészítették ki a könyvet

írja a MTSZ Facebook-bejegyzésében.

A több mint három éve készülő sorozat, rengeteg fotó és rajz, olvasmányos útleírások, valamint saját gyártású térképek segítségével kalauzolja végig a kirándulókat Magyarország legjobb túraterepein. A balatoni mellett a Vértesről és a Gerecséről, a Börzsönyről és a Cserhátról, valamint a Bakonyról szóló kötetek is megrendelhetőek már. De a következő hetekben a Mátrát és az Alpokalját bemutató kötetek a is elérhetővé válnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek