A hétvégétől ismét jár a gemenci erdei vasút

Március 12-től ismét közlekedik az erdei vasút a gemenci erdőben, és kinyitnak a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ kiállításai is – közölte a Gemenc Zrt. az MTI-vel.

Az erdei vasút szerelmesei itt csodás tájon roboghatnak átForrás: Csontos Peter/turizmus.gemenczrt.hu

Hétköznap az erdei vasút és a kiállítások csak előre bejelentkezett csoportok számára lesznek elérhetők, hétvégén és ünnepnapokon azonban teljes szolgáltatással várja a látogatókat a gemenci erdőgazdaság. Az erdei vasút járatai hétvégenként és ünnepnapokon menetrend szerint közlekednek Pörböly és Malomtelelő állomás között. A vonalon Pörbölyről naponta három járat indul 10, 13 és 14 órakor.

A kiállítások délelőtt 9-től délután 14:30-ig tartanak nyitva, emellett vadmegfigyelő állomás és büfé is várja a kirándulókat. A területen a parkolás ingyenes. Az ökoturisztikai központ minden nap 8 és 17 óra között tart nyitva. A Gemenc kincsei című, interaktív tárlat az ártéri erdő életközösségét, az erdész hivatást és a Sárköz népművészetét mutatja be.

Az ökoturisztikai központban áll Frigyes főherceg felújított, vadászkastélyt mintázó kiállítási pavilonjaForrás: Csontos Peter/Gemenc Zrt.

A Millenniumi pavilonban a gemenci gímszarvasról szóló kiállítás több mint 300 fotóval, infografikákkal, multimédiás eszközökkel és diorámával hozza közelebb ezt a nemes állatot az érdeklődőkhöz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek