A világ egyik legnagyobb szabadtéri jégpályája működik a szomszédunkban

Bő egy hete nyílt meg ismét a bécsi Városháza előtt a világ egyik legnagyobb szabadtéri jégpályája, a Bécsi Jégálom. 9500 négyzetméteres összterületével a 26 évvel ezelőtti kezdetekhez képest már csaknem ötszörösére növekedett a bécsiek kedvenc téli sportpályája.

Forrás: © stadt wien marketing/Christian Houdek

Nemcsak a pálya hosszát növelték meg, de nagyobb lett a Sky Rink Jégterasz is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a romantikus fényáradatban úszó korcsolyapályákra és a Városháza Parkban kacskaringózó jégösvényre is – írja a museum.hu.

Romantikus jégösvény és négy korcsolyapálya várja a kezdő és haladó korizókat a Rathausplatzon 10 és 22 óra között.

A kezdő korcsolyázók külön gyakorlópályán sajátíthatják el ezt a különleges téli sportot. A 8,50 eurós belépőjegy (online 7,65 euró) négy órára érvényes, a nyitvatartás utolsó fél órájára azonban már nem kell jegyet venni. A bécsi óvodák és iskolák tanítási napokon, 10 órától 16 óráig ingyen használhatják a Wiener Eistraum pályáját.

Forrás: © stadt wien marketing/David Bohmann

A jégpályát környezetbarát módon valósították meg: a tudatos hulladékkezelésnek köszönhetően a szezon végén lebontott jégpálya 95 százalékát a következő évben is fel tudják használni. A gasztronómiai standok újrahasznosítható edényekben és evőeszközökkel tálalják bio minőségű élelmiszerekből készült ételeiket, legyen szó akár lencselevesről, bécsi virsliről vagy vegán ételekről.

Forrás: © Österreich Werbung/Wolfang Zajc

Idén először  a koronavírus-járvány miatt - a korcsolyázáshoz szükség van egy egyszeri regisztrációra, illetve online is lehet jegyet vásárolni. A helyszínen ellenőrzik a védettségi igazolványt, és a 6 év felettiek csakis a korcsolyapályán lehetnek FFP2-es maszk nélkül. A Bécsi Jégálom március 6-án 22:00-ig várja az érdeklődőket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek