Négyévszakos sítanpálya nyílt Miskolcon

Új sítanpályát nyitott a Miskolci Síiskola az Avas oldalában, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium területén – olvasható az aktivmagyarorszag.hu oldalán. A diákok tanítás után vagy akár órarendbe illesztve is használhatják a létesítményt.

Az új miskolci sítanpályaForrás: Síoktatók Magyarországi Szövetsége hivatalos facebook oldal

A most átadott 80 méter hosszú és 10 méter széles műanyag borítású síntanpálya egyszerre három csoport oktatására alkalmas. A pálya tetejére a feljutást sífelvonó könnyíti meg, és pályavilágításnak köszönhetően a sportlétesítmény sötétedés után is használható. 

Oktatás a miskolci sítanpályánForrás: Síoktatók Magyarországi Szövetsége hivatalos facebook oldala

A sítanpályák olyan műanyag borítású sípályák, amelyeken az év bármely időszakában elsajátíthatják a síelni vágyók a sport alapjait, illetve finomíthatják a technikájukat, és a későbbiekben akár Bánkúton is tudják űzni ezt a sportot. Az új autópályán pedig könnyen elérhető a Tátra is, ahol komolyabb pályákon lehet síelni.

Az oktatáson résztvevőknek a felszerelést ingyen biztosítjákForrás: Síoktatók Magyarországi Szövetsége hivatalos facebook oldala

Az új sítanpályán hétköznap délután és hétvégén szakképzett oktatók segítik az alapok elsajátítását a miskolci lakossága számára. Csoportos síoktatáson 4 éves, sí- és snowboard magánórák keretében pedig 3 éves kortól tanulhatnak kezdő és középhaladó szinten a gyerekek és a felnőttek egyaránt. A Miskolci Síiskola a pályához tartozó épületben a felszereléseket ingyenesen biztosítja az órákon résztvevő tanulók számára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek