Távcsővel bővült a kecskék lakta, hazai hegy csúcsa

Most találtuk a túrázók számára kedvező hírt, miszerint november végén, pályázati segítséggel távcsövet telepítettek a hegyesdi hegy csúcsára. A túrázók örömmel fogadták az eszközt, amely 360 fokban mozgatható - írja a veol.hu.

Hegyesd látképe a hegycsúcsrólForrás: Kertiati, CC BY-SA 2.5 / Wikipédia

A Hegyesd tetejéről egyébként távcsővel és anélkül is nagyon szép látvány tárul a túrázók elé, de azért ez egy plusz élményelem, ahogy a kecskék is, akik a 281 méter magas csúcs környékén laknak.

Akik felbaktatnak ide, azok tudják, hogy a csúcson egykor vár állt, de ma már csak kőhalom és omladék maradt belőle. A Várhegy tanösvény neve azonban őrzi az emlékét. Az út nem könnyű felfelé, az útolsó métereken már egy elég meredek emelkedőt kell legyűrni. De ha felérünk a Balaton-Felvidék gyönyörű vidéke tárul fel.

Ha tiszta az idő, ellátni Kapolcsig, de a körpanoráma részét képezi a Csobánc, a Szent György-hegy, a Badacsony, a Tóti- és Gulács-hegy is. A tanösvény másfél kilométer hosszú, és tíz állomásból áll. Az ingyenes használható távcsó pedig november óta a túra teljesítésének egyik fődíja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek