Hamarosan különleges öltözetet kap a világ egyik legismertebb hegycsúcsa

A Dolomitok jellegzetes formájú, hármas hegycsúcsának, a Tre Cime di Lavaredónak a megjelenését egy rendkívüli alkotással készülnek megváltoztatni: szeptember 4-én óriási takaró borítja majd be a monumentális sziklaobeliszkek lábát. A Tre Cime di Lavaredót nem igen kell bemutatni, mert a Dolomitok és az olasz hegyi táj csodálatos szimbóluma. Sőt, 2009 óta más Dolomit-csúcsokkal együtt az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Nézzék, milyen impozáns látványt nyújt a hármas hegycsúcs!

Ezek a fenséges, egymás mellett elhelyezkedő csúcsok Olaszország egyik legigézőbb látványosságát adják, a három monumentális szikla majdnem 3000 méteren emelkedik az ég felé, így a világ egyik legszebb remekműve, amelyet az anyatermészet hozott létre. Az évszakokkal együtt a Tre Cime di Lavaredo is változtatja a színét, mindig új arcát mutatva, de szeptemberben ezúttal teljesen új külsőt fog kapni.

Minden évszakban mesés látványt nyújtForrás: Daniele Bonaldo/Wikipedia

Szeptember 3-tól 26-ig sport-, wellness- és kulturális programokat rendeznek a helyszínen, emellett a Viva Vittoria szolidaritási projekt is életre kel, amelynek célja a nőket érintő erőszak elleni küzdelemhez szükséges források összegyűjtése. Ez lesz az az alkalom, amikor a Dolomitok csúcsai színessé válnak, hogy egy erőteljes és fontos üzenetet közvetítsenek. Egy óriási, kézzel varrott takaró borítja majd a Tre Cime di Lavaredo tövében található réteket, ezzel jelezve az esemény kezdetét. 

A hatalmas takaró megalkotásában több száz nő vett részt, amelyet a hegycsúcsok lábánál helyeznek el.

Az előkészületek javában folynak, de már most sokan kíváncsiak arra, milyen lesz a Dolomitok új, ideiglenes megjelenése. Az esemény tökéletes alkalom lesz arra is, hogy az arra kirándulók, érdeklődők felfedezzék a nordic walkingot és a túrázás örömét, míg a rendezvény ideje alatt főzőműhelyek, piacok, jógaórák és wellnesslehetőségek lesznek – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek