Járt már online vándortúrán? Fedezze fel fotelből az egész Balaton-felvidéket!

A Fjällräven éves Vándortúrájáról szinte minden évben írunk itt a Travelón, ám mivel az elmúlt két nyáron a járvány miatt nem lehetett megszervezni, ezért a svéd márka a virtuális térbe ágyazva hirdette meg idei közösségi túráját. Ehhez túravezetőként Gudics Balázst, a zalai bloggert és geográfust kérte fel, aki a Balaton-felvidék szépségeit egyenesen a természetrajongók otthonába közvetíti. 

Sóstókáli templomrom környékeForrás: Fjällräven Vándortúra / YouTube

A 2014-ben útjára indult, svéd márkanév alatt futó Vándortúrát minden évben megrendezik, a jellemzően ötnapos kiránduláson hosszabb és rövidebb távok teljesítésére is benevezhetnek az érdeklődők. Idén azonban nem kell választani túrahosszússágot, a Bazsi Túrák YouTube-csatornáján ugyanis karosszékből vagy a fotel kényelméből minden túraszakaszt be lehet járni virtuálisan. A sorozat péntekenként megjelenő epizódjait a Vándortúra közösségi oldalain is közzéteszik.

A három videóban a sorozat készítője több mint 70 kilométeren keresztül kalauzolja a nézőt a legszebb Balaton-felvidéki túraútvonalon. Az első epizód a Csórompuszta és Köveskál közötti kalandokat mutatja be – ez itt alább is megnézhető –, a második részben a nézők Köveskáltól Káptalantótiig túrázhatnak az online térben, a harmadik napot bemutató videóban pedig Pálkövéig lehet Balázs útját követni.

A szerkesztőségünkbe érkezett közlemény szerint a videósorozat elsősorban a túrázás élményét igyekszik átadni, de számos praktikus tippet és tudnivalót is kínál a nézők számára arról, hogy milyen felszerelésekkel és milyen ruházatban érdemes nekivágni a túrának, akár a 2022 nyarára tervezett, következő ilyen kirándulásnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek