Biciklivel akar feljutni a Kilimandzsáró csúcsára egy magyar sportoló

Zichó Viktor magyar sportoló biciklivel tervez feljutni az 5895 méteres Kilimandzsáróra. Az Indiai-óceán partjától a csúcsig mintegy 350 kilométert és csaknem 7500 méternyi szintemelkedést kell leküzdenie a magyar extrém sportolónak, aki október 5-én indult útnak.

Viktor új értelmet adott az extrém biciklizésnekForrás: Zicho Viktor/zicho.Hu

A szenvedélye a sziklamászás, a hegymászás, a kerékpáros utazás, a fotózás és videózás. A kalandjai alacsony költségvetésűek, tele vannak adrenalinnal, és általában teljesen saját szervezésűek, írja weboldalán, Zichó Viktor, aki a Csoma útján két keréken című könyv szerzője is. Viktor az útjai során igyekszik úgy dokumentálni a történéseket, hogy az abból összeállított videó- és képanyag másokat is inspiráljon a valódi kaland megismerésére.

Sok tapasztaláson van már túl az extrém sportoló, aki most Afrika legmagasabb csúcsát ostromolja biciklivelForrás: Zicho Viktor/zicho.hu

Most szintén nagy kalandba vágott: az Indiai-óceán partjától indulva kerékpárral közelíti meg Afrika legmagasabb pontját, a Kilimandzsáró csúcsát. A magyar sportember a terv szerint mintegy 4900 méterig juthat fel kétkeréken, majd az utolsó 1000 méteres szakaszon részben tolva, részben a hátán cipelve viszi fel kerékpárját a csúcsig. 

Az extrém kerékpáros-mászó expedíció legveszélyesebb szakasza innen következik, hiszen Zichó Viktor célja, hogy kétkeréken guruljon le a csúcsról, durva, magashegyi terepen.

A kerékpározás és az egészséges életmód népszerűsítése mellett az expedíció célja a híres magyar Afrika-kutató, vadász, Kittenberger Kálmán előtti tisztelgés, születésének 140. évfordulója alkalmából. Az út során Zichó több, Kittenberger Kálmán által is meglátogatott helyszínt érint, a csúcson pedig elhelyez egy nemzeti színű szalagot a magyar vadász-író emlékére.

A magyar sportember a teljes utat saját erőből, motorizált járművek és kísérők segítsége nélkül szeretné teljesíteni. A tervek szerint október 12-én érhet fel a Kilimandzsáró csúcsára – írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek